Hur bli av mjöldagg på Femuddingssläktet

Hur bli av mjöldagg på Femuddingssläktet

Femuddingssläktet är stora (upp till 4 fot bred och 2 fot lång), rikt blommande växter. Det finns flera sorter av Femuddingssläktet i många färger inklusive nyanser av rosa, röda, lila och vita. De ljusa blom är kända för att locka kolibrier och fjärilar, ger upphov till det vanliga smeknamnet "fjäril anläggning." Dessa tropiska växter är bara perenner i USDA växande zoner 9 och 10, så i de flesta delar av landet de odlas som ettåriga. Mjöldagg, vilket kan påverka nästan alla typer av växter, kan vara ett problem med Femuddingssläktet om de inte tas om hand ordentligt.

Instruktioner

•Look för små, vita fläckar på den Femuddingssläktet blad. Dessa kommer att snabbt växa samman och så småningom täcka in bladen med ett fint, vitt lager av mögel, att göra växten ser "dammiga".

•RUB av svampen om infektionen är mild. Använd en torr trasa och helt enkelt gnugga bladen rena. Inte tvätta svampen med en slang, emellertid, som våta blad kan ge upphov till svampen. I själva verket aldrig vatten din Femuddingssläktet uppifrån, som detta kissar de blom och blad, vilket ökar risken för anläggningen utveckla mjöldagg och andra svampsjukdomar.

•Prune någon kraftigt infekterade blad eller grenar om svampen är begränsad till ett område av anläggningen. Kassera angripna Bladen i en soppåse. Kontrollera att inga smittade blad lämnas liggande på marken nära din Femuddingssläktet, eftersom svampen kan övervintrar i jorden.

•Spray din Femuddingssläktet med en sulfar-baserade fungicid framtagen för att bli av med och förhindra mögel. Följ anvisningarna på flaskan. För bästa resultat börja behandla din Femuddingssläktet så fort du kan se de första symptomen på mjöldagg och upprepa tillämpningen av fungicid i hela växtsäsongen enligt instruktionerna på fungicid.

Tips & varningar

  • Förhindra mjöldagg från att utvecklas genom att hålla din Femuddingssläktet torr. Kontrollera att det finns gott om luftflödet runt växterna, och vatten på morgonen så att alla herrelösa stänk av vatten som kan våta blad har en chans att avdunsta i dagtid solljus.