Hur berätta om vattentrycket är för hög

I de flesta kommunala vattensystem kommer vattentrycket från gravitationen drar vatten från torn. Om du har en brunn, genereras trycket av din pump. Hursomhelst, är VVS avsedd att arbeta med vattentryck mellan 40 och 70 psi (tryck per kvadrattum). Diagnostisera högt vattentryck är svårt eftersom det första tecknen är ofta läckor runt rördelar. Det är god praxis att kontrollera din vattentrycket med en mätare minst en gång om året för att undvika skador på vatten linjer.

Instruktioner

•Inköpt manometer vatten om du inte redan äger en. De finns på de flesta järnaffärer och allmänt kosta mellan $10 och $20.

• Anslut tryckmätaren vatten till en utanför tapp eller tapp som levererar din tvätt mosa med kallt vatten. Om ingen av dessa finns i ditt hem, kan du istället köpa en adapter som ansluts tryckmätaren till en vanlig kran. Ta bort strålsamlare från kranen innan du försöker sätt adaptern.

•Öppna tapp eller kran som du har anslutit mätaren till helt. Kontrollera att mätaren är mellan 40 och 70 psi. Vattentrycket över 70 psi är för hög och kan skada din vatten linjer och så småningom läckor.

•Om din vattentrycket är faktiskt, för högt, lösningen är att installera en vatten tryckregulator. Du kommer troligtvis ha en rörmokare installerar en regulator eftersom installationen kräver styckning befintliga vattenlinjen för att göra plats för enheten och svetsning och lödning för att återförsluta linjen.

Tips & varningar

  • Om ditt hem har sin egen väl, kommer ditt system troligen har redan sin egen manometer. Mätarna är oftast monterade längst ned i trycktanken och bör också läsa mellan 40 och 70 psi.