Hur berätta om du har juni-bärande Strawberry växter eller Everbearing jordgubbsplantor

Hur berätta om du har juni-bärande Strawberry växter eller Everbearing jordgubbsplantor

Som du betraktar en jordgubbe patch i ditt landskap, har du valet av strawberry sorter som passar din växande position och skörda önskningar. Juni-bärande jordgubbsplantor och everbearing jordgubbsplantor har olika växande egenskaper och vanor. Båda strawberry sorterna är lätta att identifiera när du vet hur de växer och när de producerar bär. Med en enkel bedömning, kan du berätta skillnaden mellan juni-bärande och everbearing jordgubbar.

Instruktioner

•Notice hur många gånger per år jordgubbar utvecklas och mognar. Juni-bärande jordgubbar mognar endast en gång under våren eller försommaren med en stor skörd av jordgubbar. Everbearing jordgubbar mognar två gånger under växtsäsongen--under våren och hösten-- men dessa skördar är mindre än i juni med variation.

•Kontrollera storleken på de mogna bären. Juni-bärande jordgubbar tenderar att vara större än everbearing jordgubbar.

•Kontrollera att jordgubbarna växa. Juni-bärande jordgubbar producera tät löpare från den överordnade växter. Everbearing jordgubbsplantor inte spred sig energiskt löpare, att göra dessa kompakta jordgubbar är ett bättre val för små växande områden.

Tips & varningar

  • Jordgubbsodlare växt ofta juni-bärande jordgubbar i ett tovigt rad system med ca 4 fot utrymme mellan varje rad för att tillåta löpare att utveckla. Everbearing jordgubbar kan växa effektivt i ett hill system med växter som växer närmare tillsammans med löpare bort som de visas.