Hur att växa jätte rädisor

Hur att växa jätte rädisor

Rädisor är liten, cool-säsong rotfrukter som kommer i olika färger och storlekar. Dessa växter föredrar cool-säsongen startar och växtsäsonger, men kan växa genom sommar och i höst i vissa sorter. Ge rotfrukter rätt mix av lös, bördig jord för snabb tillväxt och en söt, saftig crunch och skörd vid rätt tidpunkt för att hålla dem från att bli Träig. Om du vill odla stora rädisor, välja en stor sort och låt det växa till full mognad.

Instruktioner

•Ställ in rädisor ut tidigt på våren, när natten tid temperaturerna når 45 grader F. rädisor är härdiga till frost, så beror på temperaturen i stället frost datum för din starttid. De flesta rädisor gör bäst när de får cool, tidigt börjar.

•Plant rädisor i din etablerade trädgård, där de får fyra till sex timmar av full sol varje dag, med snabb dränering. Som cool-säsong grödor, rädisor inte behöver full solen för åtta timmar om dagen, men gör bäst med några direkt ljus. De kommer att ruttna i stillastående vatten.

•Amend jorden i handlingen till ett djup av 6 inches. Gräva 3 inches av organisk kompost i denna jord att ge rädisor en lös, näringsrik grund som håller fukt. Lägga till 10-10-10 gödselmedel enligt tillverkarens instruktioner att öka näringen på plats. Vatten med 2 inches av vatten för att lösa jord och gödsel, och låt det sitta över natten innan plantering.

•Plant rädisor sorter som producerar stora rädisor, som mästare, påskägg, plommon lila och snö Belle. Så frön 1/2 till 1 tum djup, med 1-tums avstånd i raden. Lämna 12 till 24 inches utrymme mellan flera rader.

•Water platsen tills jorden är fuktig till ett djup av 2 inches, och ge rädisor detta mycket vatten en eller två gånger i veckan. Rädisor ska aldrig sitta i torr jord, det påverkar tillväxt och smak. Kompost med 1 tum av organisk kompost att hålla marken ständigt fuktig, och att hålla ogräs från att växa.

•Plant rädisor igen var en till två veckor tills våren värmer till sommaren, att öka din vegetabiliska skörd. Dra rädisor på deras förfallodagar för söt, krispiga grönsaker.

Tips & varningar

  • Rädisor är snabba grönsaker och växa till mognad innan högre växter skugga dem. Plantera rädisor mellan broccoli, sallad, kål, morötter, paprika och ärtor till conserve utrymme och energi.