Hur att välja trä för Split Rail Fence

Att välja vilken trä för din split rail fence beror på tre saker: upfront kostnad, hållbarhet, och form och funktion. Kombinerade svaret på dessa frågor kommer att leda dig till bästa trä att använda för din split rail fence.

Instruktioner

•Delat rail är en typ av en större grupp av trä fäktning kallas post och järnväg. Det första steget är att besluta att en split rail fence du vill. Trästolpe och järnväg staket post och styrelsen, Appalacherna, West Virginia stil, och Lap järnväg staket bland andra. En split rail fence är unik från andra i att rälsen delas faktiskt. Historiskt, användes kilar och mauls att dela rälsen. Vissa företag fortfarande ger denna hand dela tjänsten; dock delas de flesta mekaniskt. Det är denna uppdelning som resulterar i att grova utseende för split rail fence.

•Consider stil med split rail du vill. Split rail stängsel kan byggas i en mängd olika stilar. De två som är mest bekant är 2 eller 3 rail stängsel och staplade järnväg. Staplade järnväg är de sett i gamla slagfälten och vissa gårdar. Det finns en hel del kontakt mellan trä och marken och hållbarhet (behandlas eller inte) kommer att vara en faktor. Mer bostadsområde 2 eller 3 järnväg typ stängslet har inlägg som, naturligtvis, är i marken och räls ovan jord. Om du bor i en ett område med små variationer i temperatur och som har låg luftfuktighet, de flesta träslag fungerar för dig. De flesta av oss måste dock beakta väder när det gäller hållbarheten av staketet.

•Den Val av skogen för en split rail fence inkluderar poppel, spruce, southern yellow pine, odört (för rails endast), locust (för post endast), lövträ mixar och ek och cedar. Fram till tidigt 1900-tal föredrogs kastanjeträ. Detta är normen för inbördeskriget slagfält. Tyvärr, det kastanjen fördärv från 1900-1908 praktiskt taget eliminerat detta träd från dess många inhemska områden i Nordamerika. Sedan dess har har cedar varit den bästa val för split järnväg staket. Det har också de högre initiala kostnaderna; hållbarheten av staketet kompenseras emellertid denna kostnad. En annan fråga är därför hur länge du planerar att äga fastigheten.

•Det finns två primära val i cedar för en split rail fence: norra vit ceder och Western Red Cedar. Fördelarna med dessa två är så nära att ha begärt ett yttrande av ovanpå varandra ofta låter som mer av en "hem-turf" fråga. Förespråkare av Western Red Cedar uppgav att det vara mer hållbara i fuktig och fuktiga områden. Western Red Cedar kommer från främst våta områden, gillar Kaskadbergen och är en av de högsta rankade utomhus woods av nordamerikanska byggare. Western Red Cedar är också känt att växa sig större i omkrets än norra vit ceder. Detta resultat är mer hård hjärta trä.

•Cedar är tålig för mer än dess väderbeständighet. Även i skenorna i mer än 11' kommer det inte böja, varp eller krympa. Detta innebär mindre tid fastställande stängslet. Cedar producerar ett naturligt extrakt som är giftiga för svampar, och en andra som stöter bort insekter. Men den största faktorn i beslutat vilka trä och även vilka ceder kommer till utseendet på det. Western Red Cedar behåller länge den pulserande röd brun färgen, så småningom åldrande till en silvrig grå färg, även med konserveringsmedel (även om det tar mycket längre tid att ålder om behandlas). Norra vit ceder har fräscha utseendet av vitt trä och åldrar till en något mörkare grå än dess motsvarighet.

Tips & varningar

  • Om du bestämmer dig om någon cedar, Ställ inte inlägget i betong, som ceder inlägg måste kunna rinna in i gruset.