Hur att täta ett marmorbord

Hur att täta ett marmorbord

Marmorbord, räknare, fönsterbrädor, trösklar, golv och väggar är allvarliga investeringar för de flesta villaägare. Dessa material är utformade för att hålla en livstid när väl underhållna. Det viktigaste med några sorter av sten, inklusive vissa typer av marmor, är möjligheten att oavsiktligt färgning eller etsning ytan. En försiktighetsåtgärd som kommer att sakta absorptionen av färgning vätskor är att lägga en sealer på ytan av tabellen. Detta bör göras om din marmor har en hög absorption. Fråga din möbeltillverkare för företaget eller sten om utnyttjandegraden och porositet av markeringen marmor. Oavsett vilken typ av marmor du har, är försegla ytan samma process.

Instruktioner

•Scrub din marmor bord med en pH neutral sten rengöringsmedel produkt rekommenderas för din typ av stenen. Använda en skrubber att ta bort eventuella fläckar eller fett som kan vara svårt att se.

•Skölj ditt bord med destillerat vatten och torka marmor omedelbart. Destillerat vatten har inte mineralerna vanligt i kranvatten, så det inte kommer interagera och lämna mineral fläckar. Många ställen på marmor och sten orsakas av hårt vatten och ett misslyckande att torka stenen omedelbart.

•Använd marmor sealer i tabellen. Mindre flaskor har ofta sprutmunstycken medan större burkar har en Häll pip. Spraya eller häll en fjärdedel-stora mängd sealer på marmor och gnugga in det i ett cirkulärt mönster. Beroende på tillverkare innehåller marmor tätningsmedel kisel eller akryl/poly ingredienser.

•Torka av överskottet och upprepa över bordet. Det ska inte finnas någon fukt eller vätska kvar på marmorn när du är klar. En förseglad tabell behöver inte omplomberas i flera år (beroende på slitage). Testa tabellen genom att notera om vattnet pärlor upp på dess yta. Om vatten absorberas, kan tabellen behöva omplomberas.

Tips & varningar

  • Tätningsmedel Lägg inte glans. Slöhet orsakas av etsning eller repor. Etsning orsakas av citrus-lastad tvålar, läsk och många typer av mat. Använda glasunderlägg och rensa upp spill omedelbart för att bevara glansen.