Hur att ta hand om en döende Jasmine växt

Hur att ta hand om en döende Jasmine växt

Jasmine är en mängd majoritetsinnehav växter som är närbesläktade med oliv. Blommor på den standard jasmine sorten är vita, men andra jasmine växter producerar blommor som är gul eller rosa. Jasmine är vanligtvis en härdig växt som kräver lite omsorg, kan det lider av vissa sjukdomar som kommer att få den att dö. Om sjukdomar upptäcks och korrigeras tidigt nog, kommer att jasmin rebound.

Instruktioner

• Känn ytan av jorden under jasmine anläggningen för att se om det är fuktig. Om så är fallet, kan växten lider av övervattning. Om jasmin är krukväxt, plantera om den i ny jord. Om jasmin är i marken, sluta vattna det tills i topp 4 eller 5 inches av marken är torr vid beröring.

•Täcka jasmine med en frost filt om symptomen uppstod efter en frost. Låt frost filten på tills de kalla temperaturerna avtar. Jasmin växter är ofta skadas av frost, som dödar tillbaka vinrankorna men inte rötter. Anläggningen kommer att växa tillbaka på våren.

•Look nära på bladen av vinstockar. Om de är gula med gröna nerver köra om dem, visar en järnbrist. Råda bot på detta genom att tillämpa ett gödningsmedel som innehåller kelaterade järn med en hastighet av 3 till 5 oz. per 100 kvadratfot av jord.

•Kontrollera växten noga för spindelnät eller en svart mögel, som indikerar förekomst av spindel kvalster eller bladlöss. Om du ser något av dessa, spraya hela jasmine anläggningen med en insektsbekämpning tvål att döda insekter.