Hur att reparera swimmingpool kakel

Hur att reparera swimmingpool kakel

Ett kluvet swimmingpool kakel är fula och kan uppmuntra läckor, vilket leder till ytterligare skador. Exponerade porösa ytan av ett kluvet kakel kan även ge en vänlig, fuktig miljö för mögeltillväxt. Lyckligtvis kan du reparera mindre marker och dings i poolen kakel och spara kostnad, tid och olägenheter i kakel borttagning och ominstallation. Med rätt material och beredning, kan du skapa en vatten-tight reparation som kommer att vara svårt att upptäcka.

Instruktioner

•Dränera poolen under nivån för flisas kakel. Reparation området måste hållas helt torr tills reparationen är slutförd.

•Match färg på kakel olja så nära som möjligt med högblank färg. Om du har en extra plattor, ta den till en specialiserad färg eller hobby butik som kan producera en exakt matchning.

•Rengör den flisas kakel med tvål och vatten och skölj väl. Torr reparation området med en hårtork i minst 15 minuter efter kakel verkar torr, att se till att alla fukt har tagits bort från webbplatsen.

•Paint flisas området med ett tunt skikt av oljebaserade primer/sealer. Låt primern torka i minst två timmar.

•Paint ett tunt lager högblank oljefärg över flisas området. Låt färgen torka i minst 24 timmar. Om kakel visar genom färgen, ett andra lager och låt det torka ytterligare 24 timmar.

•Mix lika mängder av en tvådelad marine epoxi på en kartong skrot. Använda en tandpetare att blanda epoxi delar och badda epoxi på plats över den målade chipet. Lägg till epoxin tills nivån på reparation matchar omgivande kakel. Låt epoxin för minst 24 timmar innan återfyllning pool.