Hur att reparera en rostiga stål stängsel

Hur att reparera en rostiga stål stängsel

En smidesjärn eller metal stängsel kommer att pågå i årtionden, men det betyder inte alltid att det ser bra ut under hela perioden. Om inte riktigt tagit hand om, rostar en metall staket från konstant exponering för elementen. Rost kvar untended på en stål stängsel orsakar korrosion och eventuella sönderfall av metal. Reparera denna skamfläck i bara några timmar att återställa staketet till sin ursprungliga skönhet.

Instruktioner

•Prep ytan av staketet genom sprutning med trädgårdsslangen. Att staketet att lufttorka ordentligt. Gå över alla rostiga områden med stålull tills alla ytor är släta.

•Lay ner papp lakan runt stängslet för att inte måla får på gräset eller landskapsplanering, särskilt om du använder en färg spruta eller spray kan.

•Prime staket med en oljebaserad grundfärg avsett att användas på metal. Om du prime med en kopp spruta, grundligt rensa ut enheten innan du använder den för färg. Använd en pensel gjorda av naturliga fibrer om du prime och måla för hand.

•Paint staket, använda en oljebaserad färg avsedd för metallytor. Måla små delar i taget. En kopp spruta fungerar bra för målning staket, men du kan använda en sprayburk eller bara en enkel pensel. Om du använder en sprayburk, håll burken 8 till 10 inches från ytan av metall och fungerar från topp till botten. Applicera ett tunt lager till hela stängslet. Använda en borste för att få in i områden av lockigt detalj. Låt färgen torka i fyra till sex timmar och inspektera ditt arbete.

•Lightly rugga upp den första lagret färg med metall fine-slippapper eller stålull. Applicera ett andra lager färg för att skydda staketet och att du inte missar några ställen där rost kan bilda igen.

•Periodically måla staketet. I några år, kan du behöva måla staketet för att motverka rost. Hålla ett öga på staketet och måla efter behov.

Tips & varningar

  • Använd sprayfärg på en vindstilla dag för att undvika överdriven spray.
  • Bära en ansiktsmask med sprayfärg.