Hur att reparera bränt trä skåp

Hur att reparera bränt trä skåp

Trä skåp, särskilt de som ligger rätt nära spis, löper risk för att brännas. Om skåpen är gjorda av trä laminat, eller om brännskadan är svår, måste avsnittet skåp slits och ersättas. Om skåpen är gjorda av massivt trä och brännmärke är inte mycket djup, är det dock möjligt att reparera dem. Resultat för detta projekt får blandas, beroende på storlek och djup av brännskadan, men det är definitivt värt ett försök att fixa dem, innan behöva ersätta dyra skåp.

Instruktioner

•Skydda området runt skåpet. Eftersom detta är ett kladdigt jobb, placera en plast drop-tyg under och runt skåpet.

• Se hur långt skadan går. Använd en liten stämjärn och noggrant chip bort några av brända trä. Detta hjälper dig se hur djup skadan går. Om det är mer än 1/4 tum djupt, kommer du sannolikt inte att kunna reparera skadan.

•Sand ner det hela kabinettet. Om skadan är liten, Använd en bit grov grade sandpapper först, och sedan växla till en medelhög kvalitet och slutligen en fin kvalitet sandpapper. Tänk på att hela ytan av skåpet nu måste matcha. Eftersom detta är ett stort jobb, gör en hand sander projektet gå snabbare. Starta den sander kör bort av trä och sedan försiktigt sänka den på ytan. Om du börjar sander på trä, det kan trycka ut ut ytan för djupt. Genom att starta det i luften kan du styra det bättre när du sätter det i på trä. Upprepa samma process--ett pass med tunga, ett pass med medium, ett pass med fina betyg sandpapper skivor.

•Ta bort någon överskott damm från skåpet. Använd en tack trasa eller en shop vac och noga bort allt damm. Särskild uppmärksamhet till detaljområden där små partiklar av damm kan samla. Detta kommer att förstöra din nya finish.

•Stain trä. Börja med ett lager av trä fläcken och täcka hela skåpet. Arbeta med korn av trä. Låt detta torka i fyra timmar, slipa skåpet lätt med fint sandpapper och applicera så många fler skikt som behövs tills skåpet matchar de andra eller är önskad färg.

•Skydda trä. När fläcken är torr, sand det lätt igen med ett fint betyg sandpapper. Applicera ett skikt av tydliga polyuretan. Låt detta torka, sand det igen och applicera minst en fler skikt av polyuretan.