Hur att plantera tomater i Full sol

I sommaren hem trädgårdar är tomater favoriter att tar hem generös frukt skördar för uppmärksamt trädgårdsmästare. Dessa växter trivs i varma, soliga förhållanden med bördig jord och konsekvent vattning. Tomater har en etikett som anger "full sol," vilket kan vara förvirrande för nya trädgårdsmästare. Om detta är första gången du plantera tomater, följa några enkla riktlinjer för att hitta rätt full sol läge och få plantering rätt.

Instruktioner

•Starta utomhus tomater på våren när marken tinar. Vänta på nattliga temperaturer att stiga till 60 grader Celsius innan du börjar.

•Hitta rätt plats. Leta efter en plats som erbjuder en jämnt växande underlag med snabb dränering efter vattning. Titta på webbplatsen för en dag att se till att det sitter i solen i minst sex timmar uppfylla tomat ljus krav. Markera ut minst ett 5-av-5 fot område för att ge dig själv utrymme att växa flera fabriker.

•Dig in i topp 10 inches av mark att bryta upp smuts jordklumpar och lufta plantering sängen. Lägga till 2 inches av quick-dränering loam att förbättra dränering och 3 inches av organisk kompost att ge näring och fukt retention för syra-älskande tomater. Tomater lida i dålig jord eller mark som rymmer stående vatten. Lägg till 8-32-16 eller 6-24-24 gödselmedel till toppen 2 till 4 inches av jord att uppmuntra nya plantor till roten.

•Plant tomat plantorna 18 till 36 inches isär, i rader 4 till 5 fötter apart. Inte tränga tomater, som nära plantering kan leda till att buskarna inte få luft eller solen de kräver. Se till att ingen av plantorna sitter i skuggan.

•Water hela tomat plåstret utgiftsstrukturen att bosätta sig i jorden och hjälpa plantor upprätta.