Hur att plantera gamla lampor

Hur att plantera gamla lampor

Gamla är inte illa när du pratar om blomsterlökar vidare i generationer. Modern vetenskap har kommit ut med alla slags hybrid lökar, men ingenting kan ersätta glödlampor från mormor. Briljans av de röda och gula äldre lökarna har aldrig mötts. Dessa lampor har visat deras hållbarhet genom åren. Du kanske har några lökar du har haft i år som du vill bevara för kommande generationer.

Instruktioner

•Förbered jord. Den väsentligaste delen av växande gamla lampor är bra mark dränering. Utan bra dränering kommer att äldre glödlampor ruttna. Lägg till organiskt material som kompost och torv att öka dränering. Fungera detta material ner i marken för 12 till 18 inches. Blanda en löslig 10-10-10 gödselmedel i jord.

•Välj en webbplats som är soligt till halvskugga. För att få maximalt resultat, plantera lökarna på rätt djup: stora lökar planteras 6 till 8 inches djup och små lökar 3 till 4 inches djupt. Gräva ett hål med en murslev. Placera en lampa i hålet med den lilla sidan upp och täck med smuts. Kontrollera att lampan inte faller medan plantering. Plantera de äldre lökarna 4 inches isär så att lökarna för att multiplicera.

•Water lökarna efter plantering. Mulch gamla lökarna planteras i oktober med pine halm, hö eller lämnar så temperaturen förblir konsekvent för bra vinter roten tillväxt.

•Dig upp de gamla glödlampor när de blommar och lövverket har vänt brun. Dra försiktigt i jorden från lampa med en murslev så du inte av misstag skära glödlampan. Tvätta och torka glödlampan och förvara i en sval torr plats tills det att återplantera.

Tips & varningar

  • Markera lökarna så du kan hålla reda på deras namn.
  • Skriva en historik över lökarna.
  • Kasta bort alla glödlampor som är mjuk eller torkade upp.