Hur att plantera ett datum träd

Hur att plantera ett datum träd

Den datum trädet, Phoenix dactylifera, är en mängd palm som producerar flera stjälkar och når en höjd upp till 100 fot. Trädet producerar grå-blå färgade blad som växer i längd 20 fot med en bredd av 24 inches. Dadelpalm träd växer bäst när planteras i USDA härdighet zoner 9 genom 11 där det är låg risk för minusgrader. Dadelpalm trädet växer bäst och upprätta snabbare när marken fortfarande är fuktig under de varma sommarmånaderna.

Instruktioner

•Välj ett soligt plantering område som tar emot minst 6 timmar fullt solljus under dagen. Dadelpalm växer bra i de flesta jordar utom tunga leror som håller vatten.

•Amend tunga jordar genom att arbeta 3 till 4 inches av organisk kompost i jorden med en rorkult till ett djup av 10 till 14 inches.

•Dig dadelpalm plantering hålet något bredare än jordklumpen och samma djup. Ta bort trädet från den växande behållaren och Ställ in den i hålet så upp i jordklumpen är på marknivå. Packa jorden runt roten bollen att hålla trädet på plats.

•Använd en generös blötläggning vatten efter plantering dadelpalm för att fukta jorden till ett djup av 10 till 14 inches. Ge vatten två till tre gånger per vecka under den första växtsäsongen med droppbevattning att hjälpa till med roten etablering.

•Använd en palm tree gödselmedel till jorden runt dadelpalm i mitten av sommaren efter plantering trädet. Följ de paketet ansökan priser baserat på storleken på trädet. Bevattna jorden väl efter använder gödsel för att öka utnyttjandegraden.

Tips & varningar

  • Göra en 5-gallon hink droppbevattning system genom att borra ett 1/8 till 1/4 tums hål i botten av hinken och placera det under trädet. Fyll hinken med vatten och låt vattnet sakta droppa i jorden runt dadelpalm.