Hur att mäta mängden sol behövs för växter

Alla växter behöver en viss mängd solljus för att växa bra. Lyckligtvis, när du får en växt från plantskolan eller plantskola anläggning information som kommer med anläggningen berättar hur mycket sol som innebär att viss växt. De flesta anläggning information bara säger något som full sol, delvis solen eller delvis skugga eller skugga, emellertid. Det är inte bra om du är osäker på exakt hur mycket sol som motsvarar.

Instruktioner

•Placera växter som behöver full sol i ett område i din trädgård som blir mellan sex och 14 timmar för full sol en dag. I södra klimat, full-sön växter kan få minst mängd sön, särskilt på sommaren, men i nordliga klimat, en full-sol växt kanske behöver minst åtta till 10 timmar av sol en dag på grund av minskat intensiteten av ljuset.

•Placera växter så behovet av partiell sol till halvskugga i ett område av din trädgård att blir minst tre till fyra timmar av direkt sol ljus om dagen. Resten av dagen, växterna kan vara i skuggan.

•Placera skugga-älskande växter i ett område som får två timmar på morgonen sön en dag, medan resten av dagen är i skuggan.

Tips & varningar

  • Träd och buskar behöver full sol, som gör några äng eller prairie plantor. Woodland växter hantera partiell sol till skugga bra i de flesta fall.