Hur att magnetisera metall med batterier

Magnetisering metall med batterier är en kul och gemensamma science fair eller klassrummet projektet, men det kan lätt dubbleras hemma. Någon typ av järnmetall--som järn--kan magnetiseras med batterier. Sådana objekt sägs vara elektromagneter eftersom deras magnetiska egenskaper är beroende av en elektrisk ström. När nuvarande har stoppats förlorar av metallföremål dess magnetiska egenskaper.

Instruktioner

•Wrap bell wire tätt runt järn spik så att de flesta av spiken är täckt med ett skikt av inslagna tråd. Ta bort isoleringen från ändarna av kabeln, lämnar minst halv tum kala koppartråd exponeras på varje ände av kabeln.

 rad upp minst 2 D batterier, med den positiva Polen av en batteri häckande i den negativa änden av andra batteriet. Om fler än två batterier används, justera batterierna så att den positiva Polen står inför samma sätt på varje batteri. Kontrollera att batterierna är alla röra och wrap dem med silvertejp band för att hålla dem i en linje. Täck inte för ditt batteri kedja.

•Bandet en av ändarna av din bell wire (exponerade koppar delen) till negativa slutet av ditt batteri kedja.

•Spread flera papper klipp på en bordsskiva. Nu håll den andra änden av din bell wire till den positiva Polen på batteriet kedjan. Nu bör din spik en elektromagnet. Testa detta genom att hålla din spik nära ett gem och se om gemet fastnar din spik. Om så är fallet har du framgångsrikt magnetiseras metall med batterier.

•Lägg till mer batterier till din batteri kedja och testa styrkan i din elektromagnet genom att se hur många fler Gem kan vara plockas upp av din järn spik varje gång ett batteri läggs till kedjan.

Tips & varningar

  • Håll inte kabeln till det positiva slutet av ditt batteri kedja för länge som kabeln kommer att värma upp och det är möjligt att få brännskador på fingret.
  • Du kan tejpa kabeln till positiva slutet av ditt batteri kedja. Kom bara ihåg att kabeln blir varm efter en kort stund.
  • Batterierna kommer att tömmas av driver om du glömmer att ta bort en av kabeländarna från ditt batteri kedja.
  • Håller kabeln till ditt batteri i mer än ett par sekunder kan resultera i brännskador till fingrarna.