Hur att hälla ett stort betongfundament

Hur att hälla ett stort betongfundament

Ett betongfundament ger stöd och stabilitet till en struktur. Hälla ett stort betongfundament är svårt att göra ensam korrekt. Förutom schaktning under frost linjen och sätta ihop ett formulär, måste du ha en eller fler människor få betongen jämnt fördelade medan minst två personer jämna ut ytan. Rådfråga lokala byggnormer innan du bryta mark och installera stöd för armeringsjärn för att förstärka betongen.

Instruktioner

•Excavate marken där du tänker hälla stiftelsen. Om din marken fryser på vintern, gräva djupare än frost linjen. Använd en platt spade till nivå längst ned i vidsträckta.

 rad innerväggar av webbplatsen med 2 × 10-tum tryckimpregnerat styrelser. Placera styrelser på deras sidor och använda 2-1/2-tums skruvar för att fästa dem tillsammans, ramar in insidan av stiftelsen. Hällde betongytan blir nivå med de bästa sidorna av ramen. Om du behöver lägga till höjd, stack en annan rad styrelser över den befintliga ram.

•Brace form styrelser med en 1-av-4-tums trä insats driven i marken varje två fötter längs utsidan av webbplatsen.

•Installera anchor bult om du planerar att koppla väggar till stiftelsen när betongen anger.

•Pour fem inches av highway grus över vidsträckta och kör en tallrik komprimator maskin över det tre gånger. När packas, passerar oregelbundet formade highway grus förpackningar fast tillsammans, som kommer att låta fukt genom grunden.

•Placera en ångspärr under marken för att minska mängden fukt som tränger in i grunden. Ställ in ståltrådsnät över grus golvet.

•Arrange stål armeringsjärn nära kanterna av vidsträckta och ankare bultarna, eller enligt anvisningar från lokal kod. Använda armeringsjärn stolar för att lyfta armeringsjärn till mittpunkten av vidsträckta.

•Pour vatten i betongblandare med en slang och lägga till din betong blanda. Rör om tills den är tjock och mörk grå.

•Lutning mixern och häll betong över stiftelsen från ena änden till den andra. Spridning av betong med spaden så att det fyller hörnen jämnt. Använda avdragare rails för att rikta en straight-edge över ytan från ena änden till den andra för att jämna ut. Passera straight-edge över ytan tre gånger från slutpunkt till slutpunkt.

•Placera en stor plastfolie över grunden så det inte torkar för fort. Vänta en vecka för det att torka och sedan ta bort trä form från gränsen.