Hur att gifta sig med gjutjärn och PVC-rör ihop

Att gå gjutjärn avloppsrör och PVC-rör samman korrekt: skillnaden mellan en läckagefritt gemensamt eller en som ständigt droppar, oavsett vad du gör för att reparera den. Det bästa sättet att gifta sig med gjutjärn och PVC-rör är med uppdrag kopplare. Mission apparatanslutningsdon är gummi ärm med slangtyp klämmor i varje ände. Det är viktigt att diametern på PVC inom 1/8-tums diameter av gjutjärn röret. Mission kopplingar finns i olika storlekar på renovering centers och VVS leverans butiker.

Instruktioner

•Hållare utsidan av gjutjärn röret med en stålborste. Detta tar bort rost och sediment runt röret som förhindrar en tät förslutning från uppdrag kopplingen. Torka i slutet av röret rent med en trasa för att ta bort alla rester.

•För på ena änden av uppdrag kopplingen över avsluta av gjutjärn röret tills halv kopplingen är över röret. Dra åt klämman skruven till 60 tums-pounds med momentnyckel koppel. Momentnyckel är förinställt till rätt moment och uttaget kommer inte flytta när rätt vridmomentet uppnås om du inte har koppel vridmomentet skiftnyckel, använda en standard momentnyckel med ett lämpligt-storlek uttag för skruven.

•Sätt i slutet av PVC-rör i den utskjutande hälften av uppdrag kopplingen tills det rumpor mot gjutjärn röret. Be en hjälpare att hålla PVC pipe tätt mot slutet av gjutjärn röret.

•Dra klämma skruva på slutet av uppdraget kopplingen över PVC-rör med momentnyckel koppel.

Tips & varningar

  • Koppel vridmoment nycklar finns på hem förbättring och VVS leverans butiker.
  • Gå med PVC med gjutjärn på linjer, som har ingen press. Inte att gifta sig två olika rörmaterial på matarledningar. Matarledningar använda trycket som kan orsaka vatten sippra genom tätningen.