Hur att förankra en båtbrygga

Hur att förankra en båtbrygga

Förankra system för båt dockorna varierar. Flera faktorer måste beaktas innan beslut fattas om ett dockningssystem. Vattendjup och avståndet dock måste vara från stranden att fungera effektivt och säkert sätt är viktigt. Om dock kommer att omfattas av frekventa förändringar i vattenståndet eller kraftigt understrykas av kraftiga vindar och tung våg handling, måste förankra systemet justeras. Bättre docka förankra leder till en längre livslängd som kräver mindre underhåll.

Instruktioner

•Installera ett kabel och vinsch system med en vridbar pivot adapter för en docka som kommer att omfattas av extrema vattennivån ändras. En ramp eller gångväg från dock iland håller dock på plats medan swivel pivot adaptern tillåter dock att flytta sidled eller vertikalt. Sidan kablar med vinschar så att kabel justera är uppträdda från i dock främre hörnen och satsade på stranden.

•Installera ett kabel och vinsch system med hjulet knektar och spelnivå T där vattennivån stiga och falla men längden på rampen kör till stranden måste begränsas. Hjulen kan dock flyttas in och ut vid behov medan T insatserna på varje hjul hålla dock stillastående vid andra tillfällen.

•Installera polack fast längd genom en 4 - till 8-fots aluminum ärm i områden med kraftiga vindar, höga vågor och säsongsbetonade vattennivån variationer. Polacker är diagonalt sjunkit ett par fötter ut från dock tillbaka hörn och försedda med självjusterande vikter som flytta upp och ner med ärmarna monterad inom polackerna. Detta system skapar flera ankring poäng för att distribuera de krafter som verkar på dock.

•Installera ett stel arm/stödben system där riktad vattenflödet är måttlig och vattnet är för djupt att använda systemets pole och hylsa. Detta system förankrar dock ett visst avstånd från stranden och eliminerar behovet av kablar eftersom vattnet förblir relativt lugn hela året.

•Installera ett dödläge systemet i områden där dock måste flyttas under perioder med höga och låga vattennivåer. Dubbla vapen med en kabel och vinsch lyft gångväg/rampen och stabiliserande arm ansluten till den främre högra sidan av dock när ompositionering är krävs.

Tips & varningar

  • Om du är ny på ett område, kontakta grannar känner till vatten, våg och säsongsvariationer innan man beslutar om en docka förankra systemet.
  • I områden där vintern frysning är ett problem, välja ett system som kan tas bort från exponering för vintern is.