Hur att färga betong med Kopparvitriol

Hur att färga betong med Kopparvitriol

Byggare och husägare använda betong för att bygga murar, uteplatser, uppfarter och andra objekt i hemmet som behöver tåla stress i vädret. Efter att ha använt betong runt sina hem, befinner vissa husägare sig missnöjda med den grå, grå färgen. Färg tillämpas på konkreta ofta flingor eller peeling på grund av vattenånga som passerar genom betongen, som avskiljer färgen från plattan. Betong kan färgas effektivt med fläckar och en blå fläck kan göras hemma med hjälp av kopparsulfat.

Instruktioner

•Thoroughly ren betong du vill färga. Skura det med tvål och varmt vatten och skölj sedan bort alla rester med rent vatten. Använda power bricka för ytterligare djup-rengöring för att ta bort smuts som inte kom loss med tvål och vatten eller fläckar orsakade av bladen, alger eller annat skräp som lämnat spår bakom på betong.

•Mix Kopparvitriol kristaller med varmt vatten i en icke-metall skål, under ständig omrörning med en träsked tills inget mer kristaller löses upp i vattnet. Gör en liten del av lösningen till att börja med så att du kan testa slutresultatet, sedan göra mer som behövs.

•Använd en liten mängd Kopparvitriol lösningen på en del av betong som inte är ofta sett att testa färgning effekten. Låt fläcken torka så att du kan se vad slutresultatet kommer att se ut. Om fläcken producerar för mörkt av en blå för din smak, tillsätt vatten lösningen spädas.

•Använd ett jämnt skikt av din Kopparvitriol fläcken av betong med en mopp. Låt fläcken torka och sedan tillämpa ytterligare lager som behövs för att rikedomen i önskad färg. Se till att fläcken har torkat helt innan du bestämmer dig om du vill ha ytterligare ett lager eftersom färgen kommer att ändras under torkningen.

•Seal betong med en konkret sealer efter applicering på fläcken att hålla fläcken färgen bleks och bevara "wet look" fläcken.

Tips & varningar

  • Använd skyddsglasögon och handskar när blandning och använda Kopparvitriol lösningar för att förhindra skada och färgning av huden.