Hur att få upp den totala hårdheten i pooler

Hur att få upp den totala hårdheten i pooler

Den totala hårdheten av en pool avser beloppet av sådana lösta mineraler som kalcium, magnesium och natrium i poolens vatten. När det gäller pool vattenkemi är kalcium hårdhet det vanligaste att använda som referens för att diagnostisera på vattnets hårdhet. Idealiska kalcium är hårdhet mellan 200 och 400 delar per minut (ppm). Vatten som är under 200 ppm anses vara "mjuk" och fräter på de flesta pool ytor, sprickor, läckor och andra kostsamma skador som följd. För att undvika detta, måste du öka poolens totala hårdheten.

Instruktioner

•Känn kalcium nivå den pool vatten med alla köpta kalcium hårdhet testkit. De flesta testkit får du testa injektionsflaskor, kemiska droppar och en färgkarta att jämföra din test till och tolka resultaten. Du kommer troligen att behöva fylla test flaskan med vatten från poolen, och sedan lägga till den kemiska tester droppar. Men eftersom varje testkit är olika, se till att följa ditt testkit specifik uppsättning riktningar, för att testa ordentligt för kalcium hårdhet nivå. Innan öppning några kemikalier, bör du sätta på skyddshandskar och skyddsglasögon.

•Bestäm hur mycket du kommer att behöva öka kalcium hårdhet. Till exempel, om dina testresultat visar en kalcium hårdhet nivå 150 ppm, kommer att du behöva öka med minst 50 ppm att nå den acceptabla nivån av 200 ppm.

•Lägg till, i en hink, 2 uns av kalciumklorid för varje 1 000 gallons av poolvattnet. Detta belopp kommer att öka kalcium hårdhet av 10 ppm. Till exempel, om din pool är 10 000 gallon, och du behöver öka kalcium hårdhet av 50 ppm, skulle du använda 6,25 pounds av kalciumklorid.

• Fyll hinken med några vatten och låta kalciumklorid att upplösa i några minuter. Detta hjälper dig att undvika klumpar av kalciumklorid bildar på golvet pool. Kalciumklorid producerar värme som det löser sig, och kan skada vissa pool ytor.

•Pour hink med upplöst kalciumklorid direkt i poolen. Aldrig lägga in i skimmern eller andra filter delar, som kalciumklorid kommer att orsaka skador.

•Vänta en timme eller så, för kalciumklorid till helt lös och cirkulera genom poolen vatten. Testa vilken kalcium hårdhet poolen igen.

•Upprepa detta bearbeta tills du uppnått önskad kalcium hårdhet nivån på 200 till 400 ppm.

Tips & varningar

  • Din lokala pool leverans butik kan hjälpa dig att beräkna hur mycket kalciumklorid som du behöver. Vissa butiker kommer också testa ditt vatten, om du tar ett prov av pool vatten till dem.
  • Se upp för de kemikalier som du använder. Om hanteras inte korrekt, kan kemikalier vara farliga för både din fastighet och din hälsa.