Hur att bryta upp en gjutjärn badkar

Hur att bryta upp en gjutjärn badkar

Om ditt badrum remodeling planer uppmaning till nya badkar, kanske du undrar hur du kommer att få det gamla gjutjärn en ut ur badrummet. Vikt på 300 pounds, är det alldeles för tung att graciöst lyfta ur sin alkov och manövrera genom dörren och ner för trapporna. Svaret är att dela upp den med en slägga. Gjutjärn är sprött, och flera välplacerade whacks med en tung slägga kommer att splittras det i hanterbara bitar. Detta är ett kladdigt jobb, men det blir gamla badkaret utan att någons ryggen eller knäna.

Instruktioner

•Vrid av vattnet till badkaret, öppna kranar och låt vattnet rinna. Skär vattenledningar med en tigersåg. Skruva loss kranen från sidan av badkaret med en skiftnyckel och ta bort den. Du bör också ta bort tillräckligt gips från väggarna som badkaret är kopplad för att exponera badkar flänsarna.

•Gå under badkar och skär genom P-fällan att koppla bort badkaret från avloppet. Skruva loss och ta bort avloppet. Om badkaret har en resa hävstång för en popup-propp, gå tillbaka upp, skruva loss locket spaken på sidan av badkaret med en skruvmejsel och dra ut kopplingen.

•Täcka badkaret med ett glidande täcke. Detta förhindrar skärvor av metall från flyger runt i rummet och skada någon. Satte på ett par skyddsglasögon och skyddshandskar och få dina 20 kilos slägga av verktyget skjul. Om du bara har en mini kälke, hyra en fullstor en--behöver du den extra vikten.

•Strike det första bakslaget på sidan av badkaret. Om metallen inte splittras, hålla swinging tills den gör. Flytta över till andra sidan av badkaret och strike insidan av det tills metallen på denna sida krossar. Strike längst ned i badkaret nästa--badkaret ska spricka och delat i två.

•Break varje avsnitt i två bitar av slående ändarna av badkaret tills metallen krossar och sedan trycka längst ned i badkaret. När badkaret är delas i fyra bitar, bör du kunna dra den bort.

Tips & varningar

  • Förfoga över badkaret genom att ta det till en skrot metall återförsäljare. Påsen upp alla skärvor och små bitar och sälja dem tillsammans med badkaret.
  • En gång de metall krossas, kanterna är vassa. Använd skyddshandskar vid hantering av både stora och små bitar av badkaret.