Hur att beskära vinrankor på ett enkelt sätt

Hur att beskära vinrankor på ett enkelt sätt

Varför bör vinrankor beskäras och hur sker det? I grund och botten beskärning druvor årligen kommer att möjliggöra en hälsosam, balanserad växt. Och eftersom druvorna som produceras på den nya tillväxten av ett år gamla trä, kommer du att hålla en trevlig snygg leverans av fruktbärande trä växer varje år. Det finns detaljerade böcker skrivna i ämnet av druvsorter beskärning, kan vanliga lekmannen beskära vindruvor i ett mer förenklat sätt. Här är några tips om hur att beskära vinrankor på ett enkelt sätt.

Instruktioner

•Den främsta orsakerna till beskärning druvor vinstockar är att kontrollera grödan storlek, kvalitet druvor och hålla tillväxten av vinrankorna attraktiva och hanterbara.

• Det finns experter på druva beskärning som har detta som kallas en exakt vetenskap genom att räkna varje bud på varje gren. Det finns många detaljerade instruktioner för det exakta sättet att beskära vinrankor. Jag förmodligen inte kommer att bli populär med dessa människor för de råd jag ger här, men jag har haft mer än gott om framgång under många år utan att vara så försiktig. För den genomsnittliga hem trädgårdsmästaren bör dessa tips fungera bra.

•I varmare klimat kan du ganska mycket klippa tillbaka dina vinstockar när som helst efter leaf förlust i hösten och innan knoppar bryter till tillväxt på våren. I kallare klimat är det förmodligen bättre att vänta tills senare vinter-- men innan någon våren tillväxt--att beskära. Detta är så vinrankorna inte kommer att stimuleras att växa för tidigt och få kvävas av en sena frost.

•De druvor vinstockar är utbildade av spurs eller käppar. Det finns tre vedertagna metoder för sporre utbildning. huvud-utbildade, spur-beskurit vinrankorna och cordon utbildade. Men istället för att bryta detta ner--minns jag sa detta beskärning på ett enkelt sätt - jag tycker helt enkelt skära ned en två-år-gammal eller äldre druvsorter att en grundläggande ram gör ett alldeles utmärkt jobb. För mer krävande information kontrollera länkarna i resurserna nedan.

•Se dina nedskärningar på en vinkel att hålla fukt från inställningen på ändarna. Skär dina vinstockar tillbaka hårt. (Druvor för vinframställning är oftast skära ned ännu mer allvarligt än bordsdruvor.) Lämna de huvudsakliga, två år gammal stam och trä som din grundläggande ram. Då Tillåt två eller tre av de längre "sidled" grenarna av förra årets tillväxt bildar resten av enkla ramen. Resten av tillväxten kan beskäras tillbaka till knölig kluster eller spurs där senaste skott växte.

•En annan sätt att beskära enkelt är att helt enkelt lämna en gren av huvudstam för varje 10" eller så. Sedan förkorta den grenen av förra årets tillväxt till två knoppar per skott. Du kommer att göra detta varje år lämnar bara den översta Skjut för att beskäras tillbaka till två knoppar och skära av alla de andra, lämnar det knölig huvud som jag nämnt tidigare.

•Nya skott kommer att växa från senaste åren laterals eller kort 2-bud skotten du kvar. De kommer att kväva staket eller annat stöd som du växer din vinrankor. Var inte orolig. Vinrankor är så entusiastiska och produktiv att även om det verkar som du skär mycket, du har gott om tillväxt för grödor när vinrankorna rev upp i det varma vädret.

•Byt skära ned till en grundläggande ram med bara två till sex långa skott sammanvävda och kvar från föregående år är ett förenklat sätt att beskära en druvsorter. Likaså bör beskärning ner till två-bud korta längder längs gamla trä rakt fram. Båda dessa metoder fungerar bra och är lätta. Återigen, om du vill ha mer detaljerad information om hur du beskära vinrankor, prova dessa länkar under resurser eller kolla under bloggen, http://www.gardengates.info
för fler trädgårdstips.