Hur att beskära tillbaka en fjäril Bush i zon 8

Inte bara lockande att fjärilar, fjäril bush (Flenörtsväxter davidii) är en mångsidig buske med doftande vita, rosa, lila eller lavendel blommar på sommaren. Det producerar sin nektar-rika blommor på den nya tillväxten av våren och sommaren, så en svår beskärning varje vårvintern främjar en väl formad buske. Skära av alla stjälkar tillbaka till huvudstammen och sedan minska höjden på anläggningen till 6 till 12 inches tar bort skräp och förbereder anläggningen för frodiga ny tillväxt.

Instruktioner

•Vänta tills senare hälften av februari eller tidigast mars att beskära tillbaka grenarna av fjäril bush. Vintrarna i zon 8 är mild och återväxt på våren efter beskärning bör börja mars slutet.

•Chop bort övre grenar av busken med grensaxar att tunna twiggy trädkronorna, så att du bättre tillgång till de viktigaste lägre stjälkar och stammen vid basen av busken. Hand klippverktyg kan användas för att ta bort stjälkar som är mindre än 1/2-inch i diameter.

•Ta bort alla stjälkar tillbaka till stammen av busken, att göra en slutlig grensaxar skär 6 till 12 inches ovanför marken på huvudstammen eller flera stammar.

•Dispose av beskärning skräp i kompost högen. Överväga ytterligare skära upp stjälkarna i mindre bitar att påskynda deras upplösning.

•Använd 2 till 3 inches av färsk kompost eller lufttorkad gödsel runt basen av fjäril bush, att hålla det borta från vilar mot anläggningen stem baser. Alternativt, scatter långsam frisättning, granulerade gödselmedel enligt rekommendationer produkt etikett och doser så att anläggningen har tillräcklig mark näring som den nya tillväxten dyker upp under våren.

Tips & varningar

  • Fjäril buskar svara alltid också en svår slutet av vintern beskärning, och ibland den kalla vintern underlättar att dö tillbaka för dig.
  • Tips beskära de gamla, vissnad blomma kluster bort i sommar att uppmuntra ny tillväxt och kontinuerlig blomning. Denna process kallas vanligtvis deadheading.