Hur att beskära Ninebark buskar

Ninebark (Physocarpus spp.) är en lövfällande, vedartade prydnadsväxter hardy i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 2 till 8 och känd för dess kanel-färgade exfolierande bark, en funktion som är framträdande i vinter. Blommorna är vita till rosa, och bladverket blir gul till brons i höst. Ninebark blommar på "gamla trä," vilket innebär att årets blommor blomma på trä som ökade i fjol. Vänta tills direkt efter blomningen för att beskära ninebark så att du kan njuta av en full blommande tid både i år och nästa.

Instruktioner

•Sterilize alla verktyg som beskärning i en lösning av 1 del blekmedel eller alkohol och 9 delar vatten för att minska risken för spridning av sjukdomar. Fokuserat på skadad, korsade, svag och grenar först skära dessa hela vägen tillbaka till marken. Grensaxar är tillräckliga för att grenar upp till 1 1/2 inches tjock. Om du vill beskära tjockare grenar eller stjälkar, Använd en beskärning handsåg.

•BEGIN att öppna i mitten av busken av beskärning flera av de äldsta, högsta grenar, skära dessa hela vägen tillbaka till marken. Ninebark buskar beskäras på detta sätt skapa en friare och sundare växt.

•Shorten andra center grenar med en tredjedel till hälften av sin totala längd använda förbifartsleden sekatörer. Skär tillbaka till en knopp på den yttre sidan av varje stam. Göra varje snitt i 45 graders vinkel, 1/2 tum ovanför knoppen.

•Thin stora, äldre yttre grenar om det behövs, skära dem tillbaka ända till marken. Förkorta andra yttre grenar till yttre knoppar. Forma ninebark anläggningen för att uppnå övergripande symmetri och styr dess tillväxt. unpruned ninebark buskar kan snabbt bli övervuxna och mindre attraktiva.

Tips & varningar

  • Förnya en övervuxen eller gänglig ninebark buske genom att skära tillbaka ända till marken på vårvintern. Detta offrar den säsongen Blom men återskapar vegetation för kommande år.
  • Du kan vanligtvis tala där "gamla trä" slutar och nytt trä börjar genom att söka efter en vegetation bud ärr som cirklar stammen. De flesta växter producerar en ny vegetativa knoppen i slutet av varje stam. När knoppen öppnar och expanderar på våren, bud skalor lossa och falla av, lämna ett ärr. Ny stem tillväxt kan också vara en annan färg.