Hur att beskära Coneflowers

Hur att beskära Coneflowers

Coneflowers, även känd som echinacea, identifieras genom deras taggiga centrala kottar. Ursprungligen var de bara fanns i lila eller rosa, men idag finns det flera nyanser tillgängliga tack vare cross pollinering. De är inhemska på ängarna i central plains och finns växer vilt i många stater. Att veta hur att beskära dem kommer att hålla din coneflowers blommande längre och växterna bushier.

Instruktioner

•Kapa bort eventuella döda växtmaterial under våren innan den kraftiga tillväxten startar. En del av det kommer att dra bort lätt från växten, men tuffare stjälkar kan behöva klippas av med beskärning aktre språnget.

•Look på din rudbeckia växt och försök att hitta den flowerheads som redan har blommat och torkade upp. Några av dem kommer att förvandlas till frön, och om de inte tas bort anläggningen slutar att blomstra. Skära av dem, ta bort stammen ända tillbaka till den första uppsättningen blad.

•Trimma tillbaka växten under midsommar om det blir alltför högställd. Skära ner stjälkarna bara ungefär en tredjedel och till en punkt strax efter en tillväxt knopp. Detta steg är inte nödvändigt, men det hjälper växten få bushier och mer attraktiva.

•Tillåt fröställningar att utveckla som faller metoder. De ser mycket slående och ger också mat för fåglar. Efter att du har vuxit i anläggningen i ett område i ungefär fem år, kan en rudbeckia växt få för stor för blomma sängen. I det här fallet gräva och dela rötter med en skarp såg eller landskapsplanering spade. Du kan transplantera nya avsnitt separat.