Hur att beskära buskar

Landskapsplanering buskar används i många gårdar runt om i landet. Buskar är gynnad av villaägare eftersom de växer snabbt och kräver ofta lite vattning eller andra underhåll. Dock om buskarna får växa vilda, kan de bli för stort och svårt att hantera. Beskärning dina buskar kommer att skapa snygga, friska växter som lägga till attraktiviteten hos ditt landskap.

Instruktioner

•Starta beskärning på våren, när ny tillväxt har började, eller på hösten, innan bladen har fallit bort lövfällande buskar. Använd handskar och skyddsglasögon.

•Prune bort alla döda, döende eller sjuka grenar med sekatörer, säkra clippers eller en liten handsåg. Klippa av en gren som inte producerar friska blad eller har blad med konstiga knölar eller missfärgningar.

•Trimma tillbaka några grenar som korsar en annan gren eller komma i vägen för andra växter, byggnader, fönster eller aktiviteter. Du har generellt inte att beskära grenen ända tillbaka till huvudstammen--klippa det precis tillräckligt för att avmarkera objektet i fråga.

•Prune stora grenar med en liten såg, start snittet från undersidan av grenen. Såg ungefär halvvägs genom grenen, sedan avsluta sågning från ovansidan. Detta hjälper sågen göra ett rent snitt och hjälper bush återhämta sig snabbare.

•Kapa bush till önskad form; Detta kan vara ett stort jobb om busken har tillåtits växa vilda. Buskarna är ofta beskäras till rundade former. Hålla buskar intill ett hus eller fönstret kortare än de som växer i ett område utan hinder.

•Komplett tunga beskärning under en period av flera år. Om du vill klippa busken tillbaka mycket, beskära det ungefär en tredjedel till hälften av vägen tillbaka ett år, sedan skär lika mycket nästa år. Detta sätt trädet kommer att ha tillräckligt blad att överleva genom följande år. Om du beskär busken alla på en gång, kan det inte växa tillbaka.

•Prune bort en tredjedel av grenarna till tunna ut en stor, tät buske. Klipp dessa grenar rätt till basen stammen av bush.