Hur att beskära buskar under våren

Beskärning av buskar under våren är en gemensam uppgift för många villaägare. Beskärning på våren ger gott om tid för nedskärningar att läka snabbt och dölja sig med nya blad. Det ger också ett bra tillfälle för villaägare att undersöka strukturen av buskar medan de är kala blad. Det finns vanliga missförstånd kring våren beskärning, emellertid. Vissa människor prune alltför ofta antar alla buskar behöver regelbunden gallring och forma. Andra vänta så lång tid att beskära en problem buske som blir det svårt att göra jobbet ordentligt. Våren beskärning är inte svårt, men det krävs planering, forskning och rätt verktyg.

Instruktioner

•Använda om din buske. Några buskar har särskilda beskärning krav och det är viktigt att följa dessa. Det hjälper också att förstå tillväxt vanor, blomning och underhåll krav av din buske eftersom dessa kan påverka beskärning beslut. Läs den naturliga formen av din buske och låta det styra din nedskärningar. Detta kommer att resultera i en mer estetiskt tilltalande växt som är lättare att underhålla.

•Ställ in mål. Inte beskära utan tydliga skäl. Vanligaste orsakerna till våren beskärning inkluderar att ta bort döda eller sjuka grenar, att minska totala storlek, att upprätthålla en önskad form, öka blad täthet, förbättra blomning och föryngrande äldre buskar.

•Tid det rätt. Medan våren är i allmänhet en bra säsong för beskärning, din exakta tidpunkten beror på din anläggning. Det är bäst att beskära vårblommande buskar, som lila, mock-orange och forsythia, strax efter de blommar för att undvika att ta bort blomknoppar som bildas i höstas. Beskära sommar-blommande buskar, som fjärilen bush, SORGFLOR myrten och beautyberry, i mycket tidigt på våren innan ny tillväxt visas.

•Välj dina verktyg. Använda ett verktyg beskärning, en beskärning sax eller beskärning saw, beroende på tjocklek av lemmen. Hand Beskäraren fortfarande är lämplig för grenar upp till ca en fjärdedel tum. Använda lopping saxen för att skära lemmar omkring tre fjärdedelar till en och en halv inches. Använda en beskärning såg för större grenar. Använd inte häcken aktre språnget såvida du inte skapar en formell hedge eller skulpterade buske.

•Se gallring nedskärningar. Använda dessa nedskärningar att ta bort hela grenar eller skott. Till marken, till huvudstammen eller till dess överordnade grenen kan du klippa en plåtning. Om du skär det ned till en grenen eller stammen, göra snittet strax ovanför anslutningen pekar med den viktigaste grenen utan att lämna påbörjad lång. Detta kommer att dölja skära bättre, hjälpa den att läka snabbt och resultera i ett mer naturligt utseende.

•Se rubrik tillbaka nedskärningar. På väg tillbaka utförs vanligen att minska storleken på busken eller för att korrigera problemet tillväxt. Selektivt skär ändarna av flera förgrena sig tillbaka till en hälsosam laterala bud eller gren. Detta kommer att stimulera nya tillväxt från den punkten.

Tips & varningar

  • Börja tidigt. Vänta inte tills din buske blir ett problem att starta beskärning. Granska din buske varje år för att leta efter grenar som kan orsaka problem i den, och korrigera dem tidigt.
  • Välj en lämplig buske för ditt space. Växter som är korrekt till deras inställning behöver lite beskärning.
  • Inte klipper en buske Amasonflodens slumpmässigt alla grenar till samma höjd. Detta kan resultera i tät, onaturliga ser lövverk på exteriör och kala grenarna på insidan av bush.
  • Inte tunna buske för mycket utan att göra några rubriken nedskärningar. För mycket förtunning kan resultera i en spinkig form.
  • Överdriv inte din rubrik tillbaka nedskärningar. Skär ändarna av för många grenar kommer att resultera i tät yttre blad som kan skugga ut inre tillväxt.
  • När beskärning en diseased buske, desinfektera alltid verktyget beskärning mellan nedskärningar för att undvika spridning av sjukdomar.