Hur att beskära buskar i Seattle i höst

Även om vintrarna i Seattle kan vara mild, är hösten inte alltid den bästa tiden att beskära dina buskar, eftersom beskärning uppmuntrar ny tillväxt enligt Northwest trädgårdsskötsel. Undantaget från denna regel är våren blommande buskar. Beskära dessa buskar på våren när blommorna vissna. Om du behöver att beskära i höst, beskära så sent under säsongen som möjligt efter alla löv har fallit. Beskärning av främjar en frisk buske och håller busken välvårdad. Eftersom de växer olika, lövfällande buskar, de som förlorar sina löv på hösten, inte och vintergröna buskar alltid beskäras samma.

Instruktioner

Lövfällande buskar

•Torka dina beskärning verktyg med gnugga alkohol för att säkerställa att de är rena. Ta bort alla döda eller sjuka grenar med skarpa sekatörer eller grensaxar beroende på storleken på grenen. Detta kommer att förhindra sjukdomsspridning.

•Kapa tillbaka den längsta grenar att minska höjden på din buske. Sockerrör-typ buskar som Forsythia kan skäras till marken. Förgrenade buskar som rosor eller bayberry bör skäras tillbaka till den överordnade grenen. Skär inte av mer än en tredjedel att undvika att stressa buske.

•Prune tillbaka några grenar som gnuggar tillsammans eftersom detta kan skada busken och göra det mottagliga för sjukdomen. Detta kommer även förbättra luftcirkulationen i busken.

Vintergröna buskar

•Ta bort alla sjuka eller döda grenar med vassa beskärning sax för att förhindra spridning av sjukdomar. Skär till en frisk del av grenen. Trä på en frisk gren är gröna under barken av vintergröna.

•Thin mitten av vintergröna buske genom att ta bort några av de högsta grenarna. Detta kommer att hålla den buske form och öka luftomsättningen i busken. Det ger också busken ett naturligt utseende.

•Ta bort alla "cattails." Detta är grenar som har varit klippt så många gånger riklig små kvistar har vuxit från slutet av en gren. Skär dem på basen av den nästa grenen.

•Shear buske för form med sekatörer. Efter det naturliga formen eller tillväxt mönstret av busken kräver mindre underhåll. Denna teknik används ofta för en mer formell buske.

Tips & varningar

  • Ren din beskärning verktyg efter användning, med alkohol eller andra rengöringsmedel.