Hur att beskära buskar efter en hård frysa

Hur att beskära buskar efter en hård frysa

Hårt fryser kan inträffa just när vi tror att vi har sett sist av vintern. Buskar kan medföra skador på sina blommor och yttre grenar. Det är viktigt att beskära bort denna skada för att uppmuntra nya tillväxt från du buske. Avgöra om du behöver vinterförbereder du buske igen tills du är säker på att du är tydlig från hårt väder. Ta reda på vad din sista frost frysa datum i ditt område. Välja en tidigt på våren till skydda din anläggning från någon överraskande hårt fryser.

Instruktioner

•Inspect din buske till finna ut vad är död och vad är levande. Ta din finger nagel eller kniv och skrapa lätt stammen. Om du ser en grönaktigt vit centrum, har du en levande stam.

•Använd ett par pf sekatörer, beskärning sax eller en beskärning såg för att trimma av skadad döda områden. Göra en 45 graders nedåt skär 1/4 tum ovan den friska bud. Var noga med att den friska bud är vänd utåt från busken.

•Thin ut kronan av busken att öka luftcirkulationen och minska risken för svampsjukdomar. Om du beskärning en Högläggning typ buske, skär den längsta grenar och beskära några inches från centrum.

•Kapa av alla områden som berör marken eller grenar som skaver mot varandra. Ta bort några rotskott växa från rötterna av busken. Gör 45 graders rubrik nedskärningar kontroll höjden om du beskärning ett träd som buske.

•Ta bort en tredjedel av busken om den behöver föryngring. Många äldre buskar behöver en tredjedel av deras grenar tas bort för att växa friska unga grenar. Skär bort alla äldsta eller svagaste grenar först.

Tips & varningar

  • Se till att hålla dig buske symmetriska för estetiken av ditt landskap.
  • Undvika omfattande föryngring om du beskärning en buske som tål beskärning chocken som hundkäx, kaprifol eller lila.