Hur att befrukta en Washingtonia Palm

Det finns ett antal olika sorter av den populära Washingtonia palmen. Washingtonia filifera, mer känd som desert palm eller California palm, gynnas av hem landskapsvårdare på grund av sin relativt kompakt form och långsam tillväxt. Dess kusin, Washingtonia robusta, är mycket längre och smalare. Båda har liknande näringsbehov.

Instruktioner

•Plant Washingtonia palms i väldränerad jord och på ett djup bara några inches under den punkt där den skott och rötter--uppåt och nedåt tillväxt--gränssnitt. Detta kan vara precis ovanför roten bollen i container-odlade palms. Ordentlig plantering och dränering tillåter handflatan Washingtonia att absorbera näringsämnen levereras av befruktningen mer effektivt.

•Ta bort turf gräs inom 30 fot av din palmträd eller planerar att gödslar med samma specialiserade palm gödselmedlet du vill använda till ditt träd. Vanliga turf gödselmedel kan skada din palmträd av leverera hög kväve, alltså uppmuntra tillväxt men berövar trädet av behövs kalium.

•Välj ett gödselmedel märkt som en "palm särskild" eller en med rekommenderade nyckeltal av kväve (N), fosfor (P), kalium (K) och magnesium (Mg) perfekt förhållandet mellan dessa element är 12-4-12-4. En granulat formel med långsam frisättning egenskaper är bäst. Medan de flesta turf gräs eller allrengöringsmedel gödselmedel består av olika blandningar av de tre första delarna, magnesium-brist är vanligt i handflatorna och kan vara dödliga för trädet så ingår i standard palm formler samt.

•Gruppsändning £ 1 av gödselmedel per 100 kvadrat fot över ett stort område runt och under kronan på trädet, försiktigt så att inte högen gödselmedel, särskilt i området av stammen. Det är bäst att börja befruktning minst en fot från stammen. Palm rötter kan utöka upp till 50 fot från stammen så även turf gräs i ett så brett område och bortom droppet linjen av kronan bör befruktas med palm formel. Gödsla på detta sätt tre till fyra gånger under växtsäsongen mellan början av April och början av augusti.

Tips & varningar

  • Inte gödsla din nyplanterade palmer tills första nya spjutet visas.