Hur ändrar jag koden på min trådlösa Garage dörren tangentbordet?

Hur ändrar jag koden på min trådlösa Garage dörren tangentbordet?

Ibland, av säkerhetsskäl eller eftersom du har helt enkelt glömt koden, du kan behöva ändra koden på det trådlösa tangentbordet för ditt garage dörröppnare. Det finns en mängd olika märken av fjärrkontrollen garage dörröppnare, och även om varje märke och modell har sina egna instruktioner, finns det några grundläggande steg kan du prova att ändra din kod.

Hur du återställer din knappsats

Det första du behöver göra är att återställa din knappsats och rensa alla koder som finns i systemet. För att återställa din knappsats, först öppna locket till knappsatsen (om sådan finns). För vissa modeller, bör du endast öppna locket halvvägs först. Du kanske inte har en knappsats cover i andra, eller den inte är ansluten till kodningssystemet.

Radera aktuell kod

Du måste rensa eller radera den aktuella koden från din knappsats. För att göra detta, tryck nummer åtta, eller i vissa modeller, nummer sex. Håll ned knappen nummer medan du trycker på knappen Program. En knappsatser har ett up-and-down pil-knappen i stället för en programknapp.

Om det var nödvändigt för dig att öppna knappsatsen locket halvvägs, nu öppnar du det hela vägen. Leta efter en ljus som anger koden har rensats. Ljuset kommer att blinka en gång och sedan gå mörka.

Förbereda knappsatsen för din nya kod

Vid denna punkt, måste du programmera knappsatsen med din nya kod. Om du har en knappsats cover, se till att det är nu i fullt öppet läge. Se för en ljus blinkar en gång och sedan gå mörka. Detta indikerar att du kan fortsätta. I vissa modeller, kommer inte du behöva göra detta.

Nästa, tryck tangenterna tre, fem och sju i denna sekvens. Leta efter en lätt att komma på och sedan gå mörka. Detta indikerar att du kan fortsätta. Tryck nu på knappen Program (för vissa modeller inte behöver du göra detta). Ljuset ska komma och blinka en gång varje sekund.

Ange din nya kod

Ange det nummer du vill ha för din nya kod genom att trycka dessa sifferknapparna. I de flesta modeller fungerar en tre till åtta - numrerade kod. Efter att din nya kod, tryck knappen Program acceptera koden. Ljuset ska komma och blinkar två gånger varje andra och sedan gå mörka. Stäng locket på tangentbordet. Din nya kod bör nu fastställas.

Registrera din nya kod

Kontrollera att du skriver ner den nya koden och hålla den på en säker plats så att du kan hämta den. Ge inte din kod till någon som inte är behöriga att ange ditt garage eller hem. Du bör också skriva om omkodningen din knappsatsen så att du kan göra detta i framtiden om det behövs.