Höga smala buskar

Höga smala buskar

Höga smala buskar kan accent ett hem och fungera som en privat skärm eller vindskydd. De används ofta i formella planteringar foder en lång, rak uppfart. De är idealiska i små yards där breda buskar skulle vara påträngande, som i ett hörn av ett staket. Många buskar är vintergröna och låga ganska underhållskostnader. De tenderar att vara toleranta mot en mängd olika odlingsförhållanden och föroreningen i städerna.

Typer

Några av de vanligaste typerna av höga smala buskar är utvalda arter av holly, juniper och buxbom familjer. Japansk järnek "Sky penna" är en av de smalaste. Denna långsamma-odlaren kan nå 10 fot lång med en bas av endast en till tre fot brett. Tuja "Emerald Green" kan nå en höjd av 12 fot med en bas tre till fyra fot brett. Bra juniper alternativ inkluderar Blue Arrow', raket "och"Prärien pelaren", vilka alla kan nå 15-20 fot.

Funktion

Dessa buskar används ofta i formella planteringar foder en lång, rak uppfart. Eftersom de är vintergröna, gör de mycket effektiv privatlivet skärmar och vindskydd. Många människor använder dem till accent deras hem eller ram en dörröppning.

Odlingsförhållanden

Enar göra bra i dålig jord, som sand och lera smutsar. De trivs i direkt sol och värme och är vanliga i söder och väster. Om de är torka. Hollys växer långsamt och föredrar full sol till halvskugga med väldränerad jord. I det norra spänner av USA, bör de planteras i ett skyddat område och tungt mulched på vintern. Buxbom är glad på de flesta platser och göra bra i skuggan eller solen.

Källor

Medan Internet plantskolor i överflöd, är vilket gör det möjligt att välja ovanliga sorter, det viktigt att komma ihåg din klimat, jord och sol eller skugga busken får. Shipping levande exemplar kan också bli mycket kostsamt. Du är oftast bättre att handla lokalt. Stor rabatt kedjor och hem byggnad lagrar lager sorter lämpar sig för ditt område, och priserna är oftast konkurrenskraftig. En lokal plantskola eller växt butik, medan dyrare, kan erbjuda fler sorter, landskap consulting och bli mer kunniga om hur att ta hand om dina buskar.

Plantering och underhåll

Gräva ett hål som är minst 1,5 gånger större än anläggningens Rotknölen. Placera busken så att basen är täckt men anläggningen är inte för låg i marken. Efter plantering, steg på mark runt busken vara säker på att det finns inga luftfickor. Vatten nog att blöta ner till rötterna, men vattna inte över. Eftersom dessa buskar är ganska långsamt växande och konsekvent i storlek och form, skall liten eller ingen beskärning behövas.