Höga berg blommande buskar

Höga berg blommande buskar

Inte alla buskar tål hårda vädret som kommer med levande hög i bergen. Dock om du vandra i Klippiga bergen eller någon annan bergskedja visas fortfarande blommande vilda buskar. Dessa buskar har anpassats för att växa under förhållanden där vädret ändras plötsligt och kan ta itu med snö och annat inclimate väder på regelbunden basis.

Rhododendron

Rhododendron växer bra i bergen. Catawba rhododendron, även känd som mountain alpros eller lila laurel, kan växa till 6 fot hög. Alpros rhododendron, även känd som great laurel, kan nå 20 fot i höjd när mogna. Rhododendron blommar i olika färger från vitt till rött till lila. De normalt blommar i början av våren och sommaren, men kan ta längre tid i de högre höjderna, eftersom det tar längre tid för varmt väder att komma upp där. Rhododendron är härdig och städsegröna, tåla berg klimat.

Lågan Azalea

En annan blommande buske som växer i höga höjder är lågan azalea. Denna lövfällande buske växer 6 till 12 fot i höjd och har blommor som sträcker sig från gul till röd. På sommaren har lågan azalea gröna blad som ändras till rött eller gult i höst. Lågan azalea växer bäst i regioner där det blir halvskugga och marken är fuktig. Den återfinns i stora delar av östra USA, inklusive de Appalachian bergen och Tennessee Great Smoky Mountains. Det är vanligast på den gräsbevuxna balds av berg, enligt University of Texas i Austin.

Mountain Laurel

Mountain laurel, en vintergrön buske och Pennsylvania state blomma, växer från 4 till 10 fot i höjd, men ibland kan nå 40 fot. Mountain laurel blommar i slutet av maj och in i juni med blommor som är antingen rosa eller vita och med bladen liknar rhododendron. Det växer bäst på rocky outcroppings. Liksom rhododendron och azalea tillhör mountain laurel heath familj av växter.