Hibiscus & termiter

Hibiscus & termiter

Trädgårdsmästare växa hibiskus växter som prydnadsväxter på grund av anläggningens prålig utbud av blommor. Hibiskus är mottagliga för angrepp från skadeinsekter, inklusive termiter. Termiter är inte en hibiskus primära hot, kolla på dina växter regelbundet efter tecken på rot eller stam skada; rötterna är där termiter mata när de förekommer. Om termiter är närvarande, Använd insekticider märkt för hibiscus för borttagning.

Landskap

Många hibiskus växa upp till 8 fot lång, men 2-fots till 3-fots dvärg sorter finns också. Perenn hibiskus eller växter lever längre än ett år, tar ungefär två till tre år att mogna. Ettåriga, som bor i ett år, producerar blommor inom månader planteras. Vissa trädgårdsmästare placera hibiskus i behållare och odla dem som krukväxter. Många hibiscus blommor lever bara för en dag; de växer på morgonen och vissnar på eftermiddagen. Som tropiska växter växer hibiskus inte bra i miljöer kallare än 55 grader Celsius; 65 till 75 grader är att föredra.

Arter

Vissa perenn hibiskus är scarlet träsket hibiscus, eller Texas Star och rose mallow. Både blommor växer i sydöstra USA och har blommor som varar endast en dag. Dock blomma nya blommor hela sommaren. En av de högsta hibiscus blommorna är de konfedererade ros, som växer upp till 15 fot i vissa områden. Två årliga hibiscus buskar, kinesisk hibiskus och röda blad hibiscus, växer i tropiska förhållanden. Den röda blad hibiskus har röda stjälkar och blad.

Termiter

Termiter mata brukar inte på hibiskus växter eftersom deras primära källa av mat är av trä. De flesta trädgårdar med hibiskus är nära trä källor för termiter, så de inte lita på andra växtens för näring. Liksom alla växter, dock hibiskus har höga mängder av cellulosa, vilket gör dem ätbara för termiter. Cellulosa ger näring och energi för termiter. En hibiskus stem är inte tillräckligt stor för att stödja en koloni av termiter, som kan ha upp till 1 miljon exemplar i en koloni. De flesta attacker på hibiscus resultatet från trädgårdsmästare kring växten med kompost som har infiltrerats av termiter.

Andra problem

Bladlöss och spindel kvalster är de två primära skadedjur för hibiskus växter, enligt University of Minnesota Extension programmet. Båda skadedjur skada hibiscus av suger saft från växtens blad. Bladlöss och spider mite populationer är svår att eliminera om trädgårdsmästare lämna dem utan uppsikt. Insekticider märkt för hibiskus växter finns på gräsmattan och plantskolor. Hibiskus växter lider av svamp-relaterade sjukdomar som svamp rotröta, kräfta och leaf spots. Kräfta är när en hibiskus grenar krympa tillbaka till växtens stam.