Hibiscus & larver

Hibiscus & larver

Skadedjur är ett allvarligt problem för många trädgårdsmästare, oavsett den anläggning eller pest. Identifiera källan till växtens problem, såsom larver på en hibiscus, gör behandla det enklare och effektivare. Larv av hibiscus bladstekel, även kallad mallow bladstekel, är den enda som vanligen drabbar hibiskus växter; upptäcka problemet tidigt och korrekt behandling av hibiscus begränsar skador på anläggningen. Hibiskus är härdiga och motståndskraftiga mot skadedjur, men bladstekel caterpillar är ett allvarligt problem.

Hibiscus bladstekel

Hibiscus bladstekel är en svart, bevingade insekt; vuxna Honor lägger ägg på blad vävnad av hibiscus träd. När Äggen kläcks, larverna börjar tills de metamorphose in i deras vuxna bildar mata på bladen. Flera ägg kläcks ofta på den samma hibiskus, som sätter individväxterna riskerar allvarliga skador när larver dyka upp under våren eller sommaren. Titta på för de gröna larverna är ett sätt att identifiera problemet innan det blir allvarliga.

Effekter av bladstekel larver på Hibiscus

Bladstekel larver har stor aptit, och förekomsten av endast ett fåtal av fjärilslarver kan leda till en hibiskus som inte längre har några blad. Bladstekel larver livnär sig på kött av bladen mellan vener, orsakar att bli lacy och svag innan de gulnar bladen och släpp. Hibiscus träd utan löv kan inte producera ny tillväxt, försvara sig från andra skadedjur eller sjukdomar och är mindre sannolikt att producera blommor under växtsäsongen.

Livet cyklar av tallsteklar

Tallsteklar är aktivt lägger ägg och matning från midspring fram till den första frosten på hösten. Detta innebär att fjärilslarver är ett konsekvent hot under hela växtsäsongen. Mindre larver livnär sig på undersidan av bladen, där de skador som de gör är mindre sannolikt att märkas tills bladet är allvarligt skadad. Det är bara som fjärilslarver växa att de flytta till topparna på bladen.

Kontrollerande tallsteklar på Hibiscus

Användningen av bekämpningsmedel är nyckeln till att skydda hibiscus träd från tallsteklar. Eftersom insekterna är aktiv under hela växtsäsongen, är en konsekvent spray schema av bekämpningsmedel nyckeln till att hålla fjärilslarver i schack. Följ tillverkarens instruktioner när bekämpningsmedel för att få bästa resultat. Välj ett bekämpningsmedel som är utformad för hibiskus växter och spraya hela anläggningen, inklusive undersidan av bladen, att skydda den från larver. Acefat och pyretroider är effektivt bekämpningsmedel mot tallsteklar, enligt Connecticut jordbruks Experiment Station.