Hibiscus kultur

Hibiscus kultur

Hibiskus är en attraktiv blommande växt hemma i tropikerna i Sydostasien. Hibiskus växter producerar många blommar med stora, färgglada blommor under hela året. Även om hibiskus växter blommar hela året, varje blomma har en kort livslängd och visas endast för en dag före falla av anläggningen. Hibiscus gör en intressant vintergrön buske i US Department of Agriculture härdighet zoner 9 till 11 och är lätt att odla i trädgårdar med rätt kulturella bekymmer.

Val av plats

Plantera hibiskus i väldränerad jord på en plats på din egendom där de får minst fyra till fem timmar av direkt solljus. Hibiskus växter kan överleva i en rad olika markförhållanden så länge marken är lös och inte benägna att långa perioder av mättnad. Idealiska markens pH-värde är mellan 5,5 och 6,5, enligt University of Florida. Plantering hibiskus i alkaliska jordar kan resultera i brist på näringsämnen och sjuklig tillväxt.

Bevattning

Hibiskus växter kräver regelbunden bevattning under hela växtsäsongen. Men växterna är känsliga för mättade jordar och tolererar inte jordar som är konsekvent våta. Grundligt vatten hibiskus växter en gång per vecka under de varma sommarmånaderna. Endast vatten marken runt basen av växten och hålla lövverket torr att förhindra svamp problem och sjukdom.

Gödselmedel

Att ge hibiskus växter med små volymer av gödselmedel tre till fyra gånger per år är det bästa sättet att främja robusta, friska Blomställning under hela växtsäsongen, enligt University of Florida. En allmän, välbalanserad trädgård gödselmedel innehåller de näringsämnen som behövs för friska hibiscus växternas tillväxt och utveckling. Tillämpas gödselmedel på basen av växten tidigt på våren, efter den första nya tillväxten, i mitten av sommaren och sedan en gång i tidig vinter. Volymen av gödningsmedel varierar med formeln och storleken på hibiscus växt; Följ instruktionerna på gödsel, som märkt, för bästa resultat.

Skadedjur

Hibiskus växter är utsatta för ett antal vanliga skadeinsekter bladlöss, kvalster, mealybugs och TRIPs. Är sällan skadeinsekter ett allvarligt problem på hibiskus växter och även ett stort antal defoliating skadedjur skadar inte märkbart vitaliteten av hibiskus växter. Regelbunden övervakning och snabb behandling hjälper dig att undvika problem med skadedjur och upprätthålla en hälsosam, attraktiv anläggning i ditt landskap.