Hibiscus angrepp

Hibiscus angrepp

Hibiskus är woody skaft annueller eller perenner med tropiska vanor och exotiska blommor. Det finns vissa former av anläggningen som är härdiga i tempererade zoner, men för det mesta Hibiscus trivs där temperaturen är minst 60 grader. Hibiscus föredrar full sol med gott om vatten och fuktighet. Hibiskus kan vara lövfällande eller vintergröna och kan växa utomhus eller som krukväxter. Deras tratt-formade blommor är kännetecknande för de i tropiska klimat där nätterna är varma och ljumma. Hibiskus har många skadedjur som kan minska deras hälsa eller förstöra deras skönhet.

Rosa hibiskus minerarflugan

Rosa hibiskus minerarflugan märktes först 2002. Det är en allvarlig skadegörare av prydnadsväxter och jordbrukets växter i 300 arter. Insekterna är liten; Honorna är vinglösa med en vaxartad beläggning medan hanarna har vingar och producera två vaxartad svansar. De sugande insekter vars födobeteenden kommer att orsaka hibiskus blad curl och terminal tillväxten att bli hämmad och bunchy. Skadedjur kan resa på vinden för att angripa andra växter, så kontroll är avgörande. Horticultural tvålar och oljor är giftfritt alternativ att styra rosa hibiskus mealybugs.

Hibiscus Midge

Om du ser små flylike insekter kring din hibiskus har du en infestation av Hibiscus Knott. Insekterna lägger sina ägg på att utveckla knoppar och när Äggen kläcks larverna foder av anbud växtmaterial. Blomknoppar kommer avhopp utan att någonsin få en chans att öppna och, i svåra fall, lövverket av anläggningen kommer gul och falla. Larverna, sett insidan knopparna, liknar små gula trådar. Använda en syntetisk pyretroidbaserade för midge kontroll.

Bladlöss och mjuk skala

Bladlöss finns i många färger och suger skadedjur på Hibiscus och många andra växter. De föredrar unga knoppar och nya blad och orsaka blad. Mjuk skala är inte armored och har begränsad skada potential om inte en buske är angripna. Både bladlöss och mjuk skala i höga populationer kan kraftigt minska energi av en Hibiscus, orsakar det att misslyckas med att blomma och utföra. Skrapa skalar bort stjälkar och skölj bladlöss bort knoppar och blad. Om mer kontroll behövs, Använd en insektsbekämpning tvål.

Gigantiska vita flygare

Gigantiska vita flygare är en särskild pest och andra prydnadsväxter. De också sugande insekter som livnär sig på saven av buskar. Deras avföring som kallas honungsdagg och kan orsaka blad att utveckla sooty mold. Vuxna är.19 tum lång och deras nymfer dra 2-tums skägg av vaxartad material längs bakom dem. Vuxen utfodring mönster lämna vaxartad virvlar på bladen av Hibiscus. Denna art är huvudsakligen begränsad till Southern California, men vanliga vita flygare kan vara ett problem i andra områden. Bladen kommer gul, torka upp och faller av. Ta bort blad med ägg höljen på undersidan och spray med neem olja för att stöta bort skadedjur.