Hemgjord växt Waterers

Hemgjord växt Waterers

Vatten är en viktig komponent till odling av växter, men vattna växter är en känslig konst till master. Vissa växter kräver mycket lite vatten, medan andra får vattnas ofta; övervattning och underwatering växter kan leda till dålig eller döda växter. I många fall kan trädgårdsmästaren helt enkelt glömmer att vattna växterna. Hemgjord växt waterers ta bort gissningsleken från vattna växter eftersom växterna att rita endast så mycket vatten som behövs.

Flaska Waterers

Flaskor är en allmänt tillgänglig resurs som kan omvandlas till anläggningen waterers i några minuter. Använda små flaskor för mindre krukväxter och större flaskor som vin flaskor för större växter. Fyll flaskan med vatten, gräva ett hål i marken med en pinne och placera flaskan upp och ned i marken. Eftersom jorden torkar, bildar luftfickor i marken som gör att vatten bubbla ur flaskan när det behövs. Om vattenflödet verkar alltför snabbt, borra ett hål genom en kork och hålla den i flaska öppningen att skapa ett mindre hål.

Pipe Waterers

En enkel bit av röret, som svart plast, PVC, koppar eller galvaniserad metall, är allt som verkligen behövs för att göra en funktionell anläggning vattnare. Välj en leda i rör längd och bredd som är i proportion med storleken på växten och potten. Flera små hål kan skäras runt röret i området som kommer att vara under jorden så att vatten fördelas jämnare. Gräva ut ett område i jorden, sätta in röret och sedan fylla röret med vatten. Vattnet kommer att rinna in i smutsa tills jorden är tillräckligt fuktig. Vattnet kommer sedan successivt droppa som jorden torkar.

Wick Waterers

Använda en vatten veke till vattenväxter tar bort begränsningar som grundas på storlek på behållare eftersom veken kan matas av allt från en liten kopp till en 5-gallon hink. Mät en längd av flätad nylonlina som är tillräckligt lång för att enkelt nå från botten av behållaren vattning till toppen av planter; Lägg till minst 3 inches i denna mätning. Begrava den extra längden på sladden i marken och sedan doppa i andra änden av veken i botten av behållaren vattning. Häll lite vatten runt veken där det går in i smutsa. Sladden kommer att dra vatten ur kannan och i potten. Det kan vara bra att täcka vattning behållaren för att minska avdunstningen.

Fristående vattning Planter

En fristående vattning planter kan göras med en hink eller lagring badkar till en bråkdel av kostnaden för kommersiella produkter. Dessa behållare dra in fukt genom kapillärkraften av en vattenreservoar som ligger i containern, under en jord kammare. En kraftig skärm måste inrättas och stödjas för att skilja jorden från vatten kammaren. Veken kan i detta fall vara en liten korg eller stora PVC rör med hål i dem. Skär hål i skärmen så att insidan av korgen eller rören kan fyllas med jord; fukten dras upp genom marken i veken in i smutsa kammaren. Installera en längre pipa att från utsidan av behållaren ner genom marken och i vattenbehållaren. Häll vatten i denna pipe som behövs för att fylla vattenbehållaren.