Hemgjord tegelbruk

En ugn är en höga temperaturer ugn för att göra keramiska projekt eller för bakning leran blandningar i tegel att använda för att bygga projekt. Eftersom dessa typer av ugnar är svårt att hitta för keramiska keramik entusiasten, är ett alternativ att bygga din egen. Du behöver inte mycket utrymme, men du kommer att behöva leta upp den ett säkert avstånd från ditt hem och någon överhängande träd. De temperaturer som genereras av en ugn kan vara farligt om belägna nära brandfarliga strukturer.

Instruktioner

Förberedelser

•Dig en grund ca 6 inches djupt. Stiftelsen bör helst ge dig en 2-fots området runt den grundläggande strukturen i torken du bygger. Se till att stiftelsen är nivå. Använda en krita linje och dra den över stiftelsen från motsatta hörn och fäst den. Upprepa för den andra änden. Varje avsnitt av "X" bör ha samma mått.

•Frame foundation använder plywood mätt och skär till längd, djup och höjd över området. Om din ugn område kommer att vara större än 100 kvadratfot, förstärka grunden med armeringsjärn och konkreta nät.

•Pour eller ha en professionell hälla stiftelsen och nivå det med konkreta verktyg. Att stiftelsen att torka i 48 timmar. När betongen för att se till att den nivå.

Frame struktur

•Använd krita linje igen på toppen av torkade stiftelsen och hitta mitten av strukturen. Använda center för att fastställa en basareal för att börja bygga ramen.

•Montera ramkonstruktion i mitten av området. Om du köpt en ugn som byggsats, följa specifika anvisningar för din ram. Om du bygger från grunden, svetsa åtta av 10 vinkel strykjärn tillsammans i form av en låda. Fyra hängslen kommer att göra upp hörnen av denna "låda". De andra fyrana kommer att kompensera upp i rutan och fungera som stöd för den övre delen av strukturen. De andra två som du kommer att lägga till senare.

•Lay ut en rad med aska block horisontellt från ett hörn av den vänstra sidan av ramen till den andra. Upprepa för höger sida av ramen. Lägg ut en rad med aska block vertikalt i vad blir den baksida väggen av torken. Detta kommer att ansluta två sidoväggar.

•Ställ in två aska block bakom ryggen vägg block pekar utåt från mitten av ugnen struktur.

•Använd några höga temperaturer mortel till toppen av aska block och låg några uteplats block jämnt på dem. Lägg till tre lager av isolerande eldfast tegel på uteplats block med några höga temperaturer murbruk. En typ av höga temperaturer murbruk är Sairset. Dispositionen av ramen bör likna ett "U" med en svans i mitten av den nedre raden.

Byggnaden steg

•Lay den första kursen i fire tegel början fram till vänster. En rad med tegelstenar som kallas en "kurs". Gälla i botten och på sidorna av varje tegel höga temperaturer murbruk. Lämna tre öppna platser på varje sida av den första kursen i tegel. Dessa kommer att öppningarna för brännare portarna. Ange tre 4-tum-av-4-tums fire tegel torg över öppningarna.

•Lämna ett utrymme i ryggen vägg området längden på en tegel brett och använda rutorna 4-tum-av-4-tums fire tegel över toppen av den. Det fyrkantiga hålet som är kvar blir din skorsten område.

•Komplett 12 fler kurser av fire tegel för väggarna och skorstenen. Använd det höga temperaturer murbruket på varje tegelsten.

•Ställ in två återstående vinkel strykjärn, en högst upp på varje vägg och svetsa dem att stöd på vardera sidan. Hörnet stag bör vara vänd inåt och ligger platt mot toppen av väggen. Använd dessa järn stöd för taket struktur. Vissa gör det själv entusiaster vilja vara fancy och skapa en välvda tak med fire tegel, men det är inte nödvändigt.

•Roll bil ramen in i torken. Coat stål däck på undersidan av bilen ramen med hög värme murbruk och lägga ut ett golv med fire tegel. Tegel golvet i vagnen ska vara tätt mot sidan och bakre väggar.

Sista handen

•Lägg till ytterligare ett lager av fire tegel till golvet och blöta med vatten. Detta kommer att se till att tegelstenarna inte ta fukt från murbruk för snabbt.

•Tillsätt ett lager av hardbrick för toppen av bil sängen.

•Anslut din gas linje till torken brännarna och sätt in rören i tre hålen du kvar på vardera sidan av ugnen väggar.

•Bolt järn dörren på framsidan av torken. Detta kan göras med en borrhammare och 3 1/2-tums långa bultar. Ugnen dörren du köper bör ha en Oxyprobe och en Pyrometer redan installerat. Dessa instrument mäter syrehalten och temperaturen i ugnen. Du är nu redo att testa din ugn.