Hemgjord gödselmedel för träd

När träden odlas i näringsämne-deficient jord, de har en större känslighet för insekter och är mindre sannolikt att nå sin maximala potential. Gödsla ett träd ger både makronäringsämnen och mikronäringsämnen som det behöver för att överleva. Hemgjord gödselmedel för träd kan du skräddarsy din näringsämne blandning.

Heath för din jord

Kontrollera din jord att se om du saknar viktiga näringsämnen. Ett enkelt sätt att göra detta är att titta på bladen på träden växer i din trädgård. Om sina blad bort-färgade, saknar de någon form av näringsämnen. Titta på någon ny skjuta tillväxt som skett under det senaste året. Skott som har vuxit mer än sex inches växer i näringsrika jorden. För att vara säker om markkvalitet, få en markprovning kit på en plantskola eller på din närliggande län extension service. Följ alla anvisningar för att se om du behöver att befrukta.

Att göra kompost

Med hjälp av kompost, använda du organiska material produceras av du och Urklipp från gården för att växa ett friskare träd. Få en komposten och ställa det nära din bakdörr eller i någon annan tillgänglig del av gården. Hemligheten till bra kompost gör att du har rätt mängder kol och kväve. Carbon kompost ingredienser inkluderar torra löv, kartong papper, hö, spån, toalettpapper och flis. Kväve ingredienser inkluderar matrester, kaffesump, gräsklipp, döda växter och kogödsel. Du vill inte innehålla kött eller mejeriprodukter till din komposthög--ammoniak uppbyggd kommer att lukta illa. Den korrekta förhållandet är 30-till-ett kol-till-kväve. Detta innebär att du bör lägga till mycket mer brun material som döda löv än köksrester. När du skapar blandningen i din bin, rör om varje par dagar att bryta ner. Allmänhet, detta tar ca tre veckor. Ta ut komposten och sprida det under stammen droppade raden av trädet och blanda med jorden.

Hemgjord gödselmedel

Använda äggskal för att göra din egen gödsel för att ge en hälsosam dos av kalcium och kalium till din jord. Spara tomma äggskal och Mala dem till ett pulver. Blanda i jorden tills väl blandat.

För att göra en flytande gödselmedel, koka två dussin äggskal och låt dem brant för åtta till 10 timmar. Sila vätskan och häll det i en sprayflaska att använda.

Ett annat recept består av blanda sojamjöl i tre delar, en del dolomitisk kalksten, två delar finmalen raw råfosfat och tre delar gröna.

Bidra till hälsa av din träd genom att mata dem bäst i naturliga ingredienser med din hemlagade gödsel.