Hem Wire Gauge rekommendationer

Hem Wire Gauge rekommendationer

Det är viktigt att storleken house ledningar baserat på strömstyrka last. Om storlek eller mätare av kabeln är för liten för lasten som strömstyrka, kan tråd bli varm och orsaka en elektriska villabrand.

Wire Gauge för strömstyrka last

Gemensam tråd storlekar för hemmet är från 8 mätare till 14 gauge, med 8 mätare är den största. Färre mätaren visar en större tråd. Ampacity är en tråd säker strömförande kapacitet. Tunga 8 gauge tråd används för en maximal belastning på 40 ampere. Ljusare 10 gauge tråd används för en maximal belastning på 30 ampere. Använd 12 gauge tråd för en maximal belastning på 20 ampere och 14 gauge för en maximal belastning av 15 ampere. Bästa dirigent är koppar. En solid koppar ledare används för 10 mätare och mindre ledningar; 8 gauge tråd är vanligtvis strandsatta.

Wire Gauge till enheter

Elektriska apparater såsom fixturer, kärl och växlar som är klassade för 15 eller 20 ampere bör vara fast med motsvarande tråd mätaren. Om kabeln är mindre, finns det en möjlighet av en elektrisk spis.

Nonmetalic mantlad kabel

Icke-metalliska mantlad kabel (NM) har oftast en svart tråd för den varma sidan, en vit tråd för neutral sida och en jordledning. Färgen på skidan och märkning på linan kommer att berätta om det är #12 eller 12 Gauge. Kabel som heter "#14-2NM" kommer att ha 14 gauge tråd med en svart, en vit och en marken tråd med en vit mantel. Kabel som säger "#12-2NM" kommer att ha 12 gauge tråd med en svart, en vit och marken tråd i en gul mantel. Kabel märkt "#10-2NM" kommer att ha 10 gauge tråd med en svart, en vit och en marken tråd täckt med en orange slida.