Hem rättsmedel för rostfritt stål städare

Hem rättsmedel för rostfritt stål städare

Rostfritt stål har en ren och modern estetik som är ett populärt alternativ i moderna hem. Nytt rostfritt stål har en ljus, slät och blank yta, medan gamla rostfritt stål, om inte vårdas korrekt, kan vara tråkig, repad och brun. Hålla din rostfria ytor och apparater söker nya med professionella rostfritt stål rengöringsmedel eller hemgjord rengöringsmedel. Att göra din egen rostfritt stål renare blir billigare, mer miljövänliga och kommer att förhindra användning av starka kemikalier i ditt hem.

Bakpulver

Bakpulver fungerar som ett milt slipande bort tuff uppbyggd och härdade matrester. Lägga till bara tillräckligt med vatten i ett par matskedar bakpulver att göra en tjock pasta. Applicera pastan i rostfritt stål objektet med en ren trasa. Om objektet är särskilt smutsig, låt pastan sitta på den i flera minuter och borsta återstoden av med en mjuk borste borste. Använd inte hårt eller metall borst, eftersom de kommer att skrapa på ytan av rostfritt stål. Skölj artikeln när det är rent och torka det grundligt för att förhindra vattenstämplar bildas.

Vinäger

Ett vanligt klagomål av använda rostfritt stål är att fingeravtryck visar lätt och störa den annars blanka ytan. Ta bort dessa fläckar, doppa en trasa i destillerat vit vinäger och gnida ytan. Detta tar bort fläckarna och eftersom vinäger torkar snabbt, kommer det inte streak eller lämna ett märke när det torkar. Också använda ättika för att ta bort värme fläckar i rostfritt stål spis ytor eller ugnar.

Mineral/olivolja

Gnugga ett tunt lager av mineral- eller olivolja till ytan av rostfritt stål kommer att göra det skina och hjälper den att stöta bort fläckar. Doppa en trasa i oliv- eller mineralolja och gnugga den över rostfritt stål objektet. Buff merparten av oljan bort med en annan ren och torr trasa. Denna process tar också bort ränder. Använd inte vegetabiliskt eller raps olja eftersom den kan härskna.

Club Soda

Club soda används ofta i hemgjord rengöringsmedel för mattor, möbler och kläder. Club soda kan du ta bort ränder, fingeravtryck eller ljus fläckar i rostfria ytor. Doppa en trasa i club soda och gnugga in det i rostfritt stål. Gnugga med säden att öka glans. Gnugga med en annan trasa för att polera rostfritt stål torr.