Hem rättsmedel för rengöring av katt-urin

Hem rättsmedel för rengöring av katt-urin

Katt kissar i hemmet eftersom de antingen markerar sitt territorium eller de är sjuka. Urin lukt är olidligt skarp och om de lämnas obehandlade, kommer att uppmuntra den samma felin (eller andra i hemmet) att fortsätta att använda huset som dess skräp låda.

Funktion

Katt kissar för att ta bort överflödigt avfall från blodet som är produkten av normal protein och nukleinsyra fördelning. Hälsosamt urin består av vatten, salt och slaggprodukter filtreras genom njurarna. Hälsosamt urin är också steril, och var faktiskt en gång användes som rengöringsmedel. Som sagt, katt-urin luktar starkt av ammoniak, en ytterst obehaglig lukt.

Tidsram

Omedelbara åtgärder är avgörande för att förhindra urinen från absorberande djupt in några fibrer som mattan stoppning eller möbler dynor. SOP upp all överflödig urin med hushållspapper eller trasor. Frikostigt tillämpa en lika lösning av ättika och varmt vatten eftersom vit vinäger binder med ammoniak i kattens urin och absorberar lukt. Låt lösningen att mätta området tills den är nästan torr. SOP upp vinäger lösningen med hushållspapper, trasor eller vatten som utnyttjar vakuum.

Luktfri

Väteperoxid dödar alla återstående lukt-orsakar bakterier och bakpulver är en effektiv deodorizer. Blanda 1 tsk flytande diskmedel tvätt med 1/4 kopp 3 procent Väteperoxidlösning. Strö bikarbonat över området bara tvättas med ättika lösning, då Häll maträtt tvätt/peroxid blandningen ovanpå. Med hjälp av en borste eller trasa, fungerar lösningen djupt in den matta eller det möbler och dammsuga upp en gång torr.

Förebyggande

Undvik rengöringsmedel med ammoniak i dem eftersom ammoniak uppmuntrar katter att fortsätta att spraya. Ta reda på orsaken bakom urin märkningen och ta itu med det, särskilt om felin är sjuk. Viktigast, se till att manliga katter är kastrerade innan de blir 6 månader gamla--90 procent av katter aldrig lära sig att spraya om de är kastrerade att unga.