Hem rättsmedel för Cat urin borttagning

Katt-urin är den kvardröjande, illaluktande nackdelen med cat ägarskap, om du råkar ha en katt som dofter ditt hem på detta sätt. Det finns flera icke-giftiga, hem rättsmedel som du kan använda rätt ur ditt skåp för att bekämpa lukten av katt-urin på din matta, trägolv och även dina kläder.

Tidsram

Snabba åtgärder är avgörande för effektiviteten i din katt urin borttagning ansträngningar. Ju tidigare din sop upp röran och tillämpa din Rekommenderad hem botemedel, desto mer sannolikt är att förneka lukten. När urinen har torkat, kan du behöva upprepa behandlingen två eller tre gånger för att helt eliminera lukt.

Typer

Njut av urinen med hushållspapper eller kemtvätt rag. Sandskädda, inte gnugga, på det drabbade området tills urinen är borta. När området är bara fuktig, tillämpliga antingen bakpulver eller destillerat vit vinäger. Om du använder bakpulver, strö det på fuktig plats, vänta på att torka helt och sedan dammsuga upp. Om du använder ättika, blanda en del vinäger till tre delar vatten i en sprayflaska och grundligt spritz området, täckt lämnar det med en ren handduk eller trasa tills det är torrt. Tvättbara tyger kan rengöras av katt-urin med en kopp äppelcidervinäger i tvättmaskinen.

Fördelar

Hem rättsmedel för katt urin borttagning är säkrare för din sällskapsdjur och din familj än kommersiellt producerade, potentiellt giftiga rengöringsmedel. De är också betydligt billigare och bekvämare, eftersom de består av billiga objekt som du förmodligen redan har i ditt skafferi. Destillerat vit vinäger är också lika stark en desinfektionsmedel och lukt neutralizer som alla produkter tillgängliga på marknaden.

Förebyggande/lösning

Du kanske vill avskräcka din sällskapsdjur från urinera i vissa områden som det åter besöker ofta. Den enklaste lösningen är att placera en skräp låda i varje område som din katt har valt. Men om detta inte bara är möjligt, kan du blanda destillerat vatten och några droppar orange, citrongräs eller andra citrus eteriska oljor i området för att motverka din katt använda den.

Varning

Det faktum att din katt urinera utanför dess skräp låda kan tyda en hälsofråga. Om du misstänker ett problem, ta din kisse till vet att undersöka källan till problem.