Hem botemedel Spray för tomatplantor

Hem botemedel Spray för tomatplantor

Enligt en artikel publicerad på National Public Radio webbplats, har forskning visat att tomater odlas ekologiskt har nästan dubbla koncentrationen av quercetin och kaempferol--hälsosamma växter flavonoider--än icke-ekologiskt odlade tomater. Genom att använda giftfri, naturliga ingredienser i sprayer för att jaga bort sjukdomar och skadedjur från våra trädgårdar, vi gör inte bara rätt för miljön, vi växer mer hälsosamma och läckra råvaror att njuta av. Hem botemedel sprayer är enkla att göra.

Sprutning grunderna

Det rekommenderas att använda någon typ av trädgård spray på morgonen efter daggen har torkat eller tidigt på kvällen, men aldrig under värme av dagen. Besprutning växter med hemlagad eller kommersiell pest avskräckningsmedel-- eller ens vatten--när temperaturen är över 80 grader Fahrenheit kan orsaka fytotoxicitet eller förbränning av bladen.

Testa din spray på en liten del av anläggningen innan sprutning ett hela växten eller trädgård. Observera det besprutade området i 24 timmar för att se till att det finns ingen skada eller negativa reaktioner.

Använd sprayer anvisningar. Mer är inte bättre.

Använd skyddsglasögon, handskar och masker när du använder sprejer. Även om inte "giftigt", vissa ingredienser kan irritera din ögon, slemhinnor eller huden.

Recept

För leafspot, mögel och skorv, blanda 3 msk av 5 procent syra cider ättika med 1 gallon vatten. Spraya de infekterade Tomatplantorna på morgonen, som täcker hela bladet. Upprepa varje vecka om det behövs.

För torrfläcksjukan tomat och som en allmän fungicid, blanda 1 msk bakpulver och 2 1/2 msk vegetabilisk olja i 1 gallon vatten. Skaka det ihop kraftigt. Tillsätt 1/2 tsk Castill tvål till blandningen och rör om. Vid sprutning denna blandning på dina tomater, ibland agitera sprutan för att hålla produkten från separera. Täcka toppar och bottnar i bladen och jorden runt plantan. Upprepa varje fem till sju dagar.

En annan hemmagjord svampmedel är tillverkad av vitlök. Kombinera 3 oz. av hackad vitlök med 1 oz. mineralolja och låt det dra i minst 24 timmar. Sila blandningen, spara vätskan och kasta fasta. Blanda 1 tsk fisk emulsion och 1 msk av Kastilien tvål i 16 oz. vatten. Kombinera de två blandningarna och hålla dem i en sluten behållare. För att använda detta koncentrat, blanda 2 msk med en pint vatten och spraya den på din tomat växter varje vecka om det behövs.

Besprutning din tomater med gödsel te kan både gödsla dem och skydda dem från mjöldagg och andra patogener. Fyll en 30-gallon kärl som en papperskorg med vatten. Lagt ca fyra spadar full av barnyard gödsel (ko, kyckling, kanin eller häst) i vattnet och låt det sitta i två till tre veckor. Rör blandningen en gång om dagen. Stam gödsel te att använda det i din spruta. Spraya tomat och marken runt det varje vecka som behövs. Gödseln kan ersätta bakgård kompost.