Hem botemedel matta renare för katt-urin

Hem botemedel matta renare för katt-urin

Katter gör god kamrat husdjur. Mest huskatter är vänliga, kärleksfulla och njuta av Gos. En av baksidorna av cat ägarskap är katt-urin. Även kull utbildats katter har enstaka olyckor, på sjukdom, stress eller ålderdom. Lukten av katt-urin är extremt obehagligt, speciellt när det suger i din matta. Det finns ett antal katt-urin fläcken och lukt avlägsnande produkter tillgängliga, men några huskurer också göra susen.

Tidsram

Hem botemedel matta rengöringsmedel för katt-urin fungerar bäst när urinen fläcken är färska, enligt Humane Society i USA. Blotting upp så mycket av färska urinen som möjligt med pappershanddukar ger hem botemedel städare en bättre chans att arbeta första gången.

Rengöringsmedel

Det finns ett antal huskurer för rengöring av katt-urin från en matta eller matta. En lösning med 3 delar vatten och 1 del ättika fungerar för att neutralisera lukt, enligt Cat-Urine.net. Tillämpa lösningen på urin fläcken, placera ett tungt föremål över den och låt den torka för bästa resultat. Bakpulver är en annan bra hem rättsmedel för katt-urin på en matta. Strö bakpulver på de drabbade och låt det torka. Efter du vakuum, lukt bör vara borta.

Överväganden

Undvik alla huskurer som innehåller ammoniak. Ammoniak kommer har en stark, urinelike doft och inte ta bort eller täcka en katt urin fläck på mattan, enligt Humane Society i USA. I själva verket kan använder en ammoniak hem matta rengöring botemedel faktiskt uppmuntra katten kissa på samma plats, vilket gör problemet värre.

Missuppfattningar

Katter besluta var att urinera baserat på doften. Om en katt luktar sin urin eller en annan kattens urin någonstans, kan den besluta att urinera på samma ställe. En vanlig missuppfattning är att rengöring en katt urin fläck är tillräckligt för att förhindra framtida incidenter. Underlåtenhet att använda en produkt som bakpulver som bekämpar lukt snarare än bara fläcken kan leda till upprepade urinering på din matta.

Alternativ

Ett alternativ för att ta bort katt-urin från mattor visas på webbplatsen katter i Australien. Efter bevattning nymalen våtvikt området med bakpulver efter vatten/ättika blöt, blanda en fjärdedel kopp 3 procent väteperoxid och en tesked flytande diskmedel. Denna blandning fungerar bäst gnuggade för hand eller med en skurborste. När blandningen är torr, bort dammsugning det fläckar och lukt från din matta.