Hedge äpplen att stöta bort insekter

Hedge äpplen att stöta bort insekter

Det är en vanlig uppfattning att häcken äpplen kan stöta bort insekter och fungerar som naturliga pest styrenheter. Denna tro kommer från gamla folksagor. Dock pest control experter är överens om att det finns inga vetenskapliga bevis för denna tro och följaktligen finns det inga konkreta bevis som visar att häcken äpplen stöta bort insekter. I en forskning som utförs vid Iowa State University extraherat forskare föreningar från hedge äpplen som stöts bort insekter, men bara i koncentrerad form.

Om häcken träd

Hedge trädet, även känd som Osage orange, är född till Texas, Oklahoma och Arkansas. Det är en härdig växt och växer lätt. Det planterades som ett staket på många områden. Trät av trädet är mycket hårt och slitstarkt. Detta träd är vanligtvis inte används i landskapsplanering eftersom det sprider en massa frukter, som är grön och knölig i utseende och kallas hedge äpplen. Trädet anses vara en olägenhet. Vissa människor tror hedge äpplen är ett insektsmedel. Om du vill kontrollera sanningshalten i denna tro, försöka använda hedge äpplen som höst dekoration i ditt hem. Använd skyddshandskar vid hantering av denna frukt. Mjölkaktig sap kan orsaka svår klåda och hudirritation.

Användningar av Hedge trä och Hedge äpplen

Som hedge trä är hårt, slitstarkt och krymper och sväller mindre än andra typer av trä, är det används att göra stängselstolpar, möbler och bågskytte pilbågar. Forskare från University of Nebraska hävdar att torkade hedge trä har de högsta BTU när ved. Men orsakar förbränning av detta trä en massa gnistor, så adekvat skydd måste sättas mellan eldstaden och resten av rummet.

Vissa människor skiva hedge äpplen och använda dem som blomsterarrangemang, som insidan av frukterna är vackra och estetiskt tilltalande, liknande kiwifrukt. Andra hävdar att häcken äpplen är effektiva i avvärjandet av olika typer av insekter och möss.

Hedge äpplen som Ant myggmedel

Plocka fyra till fem hedge äpplen. Plocka dem på ett sådant sätt så att lite av grenen som lossnar tillsammans med frukten. Det kan också ha vissa blad. En hedge apple mäter åtta inches i bredd. Så ta en skål som kommer att hålla dem. Placera skålen på köksbänken eller på någon plats där du vill behålla myrorna bort.

För att testa dess effektivitet, placera det i ett område där du redan se myror. Resultatet ses i ungefär 10 dagar. Den stickande lukten från eteriska oljor av hedge apple irriterar myrorna. De kommer att lämna ditt hem och gå utomhus för frisk luft.

Hedge äpplen som Spider myggmedel

Plocka eller köpa en påse med hedge äpplen. Växande träden i din egen trädgård är en bättre idé.

Scatter-hedge äpplen runt grunden för huset. Om ditt hus har flera sprickor på utsidan, då är dessa populära spider tillflyktsorter. Släppa två eller tre hedge äpplen på sådana platser. Under loppet av två veckor kommer du att märka en synlig minskning spider befolkningen. För att undvika återkommande spider problem, upprepa processen en gång i tre månader.