Häckar & växter för pooler

Häckar & växter för pooler

En pool trevlig attribut och estetik ökat avsevärt genom en attraktiv gräns i växter och häckar. Palmer, bananträd och hibiscus buskar är slående, populära alternativ som kan förvandla ett poolområde i en virtuell tropisk tillflyktsort medan syrener, juniper träd och klippta häckar gör en avkopplande medelhavsoas ur någon bakgård.

Evergreen vs lövfällande växter

Det första övervägandet om planteringar beslutar om du ska välja vintergröna och Lövfällande arter. Det finns ingen orubblig regel som säger att du bör använda enbart ena eller det andra runt poolen, men överväga konsekvenserna av varje val innan du bestämmer vilken typ för att placera nära det. Vintergröna växter har nytta av bor grönt året runt och gör inte tappa bladen, som hjälper minska underhåll i din omedelbara poolområdet. Lövfällande växter, å andra sidan, ge mer säsongsbetonade intresse men tappar sina blad och blommar varje år. Dessa hamnar ofta blåser i poolen, vilket gör det mer arbete att hålla ren. Tänk om du kommer fortfarande att använda poolen i höstmånaderna, vilket betyder att du behöver att ösa avgår dagligen, eller om du har det täckt. Om du planerar att använda din pool året runt, är vintergröna växter ett enkelt alternativ.

Blommande buskar

Oleander är en vacker vintergrön buske som producerar rikligt med blommor varje år. Det finns i sorter vars blommar varierar från ljust rosa till vitt. Det är ett populärt alternativ för plantering nära pooler på grund av dess frodiga, kvasi tropiska utseende. Dess blad och blommor, men är giftigt så det inte kan vara ett klokt val för hushåll med barn eller husdjur. Andra blommande buskar som vanligen används för pool landskapsarkitektur inkluderar syrener, viburnums och hibiskus växter. Syrener är särskilt populär på grund av deras blommar lugnande doft.

Häckar

Om du vill ha en mer formell, elegant utseende för din pool, plantera häckar runt sin omkrets att skapa ett slags naturlig staket privatlivet skärmar eller liguster häckar ofta planterade längs egendom rader. Häckar kan vara skulpterade i många former för att lägga till visuella intresse till din poolområde, och har den extra fördelen av att hindra nyfikna förbipasserande från peering i. Häckar vanligen används till staket i pooler inkluderar hinoki cypress, buxbom, pacific blå juniper, globosa nana, blå stjärnan juniper och idegran.

Träd

Träd är en viktig del av en pool-landskap eftersom de ger skugga för simmare; Denna samma nyans, som en bonus, hjälper också förhindra algblomning bildas i vattnet. Det självklara valet för pool träd är alla sorter av gömma i handflatan eftersom de framkalla tropiska platser. Om du fortfarande vill ha ett tropiskt utseende men är intresserad av fler unika eller oväntade planteringar, överväga bananträd. De växa ganska lång, som palmer och producera brett Skärmtak av brett blad för maximal skugga. För att framkalla en medelhavstema, plantera enar träd poolens ytterkanten.