Gula akacia träd

Gula akacia träd är delvis vintergröna träd som producerar gula blommor. Dessa blommor faktiskt ser ut som flaska borstar och har många ståndare--del av en blomma som producerar pollen. Acacias har också törnekrona på deras filialer, men dessa taggar är urgröpt och tillhandahålla bostäder för myror. Dessa träd kan växa så hög som 80 fot och vara 2 fot till 4 fot i diameter. De var ursprungligen hemma i Nordamerika.

Beskrivning

En gul akaciaträd trä är tufft. Virket används ofta vid tillverkning av produkter som leksaker, skåp, fönster och dörr fönsterbrädorna och även fartyg. Trä har också använts för treenails används inom varvsindustrin. Barken faktiskt stannar smidig i konsistensen i 10 år till 15 år men därefter framkallar vertikala fåror. Trädets lämnar också funktionen broschyrer som är formade som ägg grupperade i fyra till nio par. Dessa foldrar är oftast längre än en tum. Dessutom är en gula akaciaträd grenar fyllda med gul blomma kluster under våren.

Villkor

Gula akacia träd växer bäst i jord som är väldränerad och relativt torr. Dessutom smutsa bör vara neutral eller sur, menande pH-nivån ska vara 7 eller lägre. Dessa träd trivs i solsken. Om plantering dem i ett växthus under kallare månaderna, från oktober till maj, se till att temperaturen håller sig runt 45 grader Fahrenheit till 50 grader.

Frön

Du kan växa akacia träd från frö, som du ska plantera på våren eller sommaren. Blötlägg fröna en dag före plantering dem. När du startar dem i en kruka inomhus, sätta fröna 1/2 tum djupt i en planteringsår blanda som är lika delar torv och sandy loam. Du kan hålla krukor i glastäckta fall i växthuset och ta fallet när plantorna börjar att spira. I några veckor, kan plantor gå i sin egen individuella 3-tums krukor innan du transplantera dem utomhus.

Sticklingar

Du kan också plantera gula akacia träd från sticklingar av tar kort side skott och sätta dem i en sandig lerjord och torv planteringsår blandning omfattas av en burk. Hålla insidan av burken torr varje dag och klippa de unga växterna tillbaka till 3 inches tall när de når 4 inches hög. Vid denna punkt, ska du också trimma side skott så att träden kommer att ge grenar i framtiden.