Grobarheten årliga blommor

Grobarheten årliga blommor

Årliga frön har olika krav för grobarhet som beror på sorten av anläggning du växer. Förstå grundläggande nödvändigheter för framgångsrik grobarhet kan du ge fröna med den bästa möjliga chansen för groning. Inköpta frö innehåller vanligen plantering information, även om det kan vara mycket grundläggande.

Dvala

Några årliga frön måste ha sin dvala bruten innan de kan gro, med hjälp av en process som kallas scarification. Fräsning, utsädet försvagar utsäde beläggningen så att fukt kan tränga in i och börja grobarhet. Till exempel, finns det två sätt att Vertikalskär morning glory frön. Blötlägg fröna i varmt vatten över natten för att försvaga den yttre utsäde beläggningen. Alternativt kan du skrapa bort den yttre beläggningen på ena änden av utsädet med sandpapper eller en metall fil.

Mark

Fin struktur jordar som förblir fuktig utan att bli fuktig bidra till jämn groning av årliga frön. Använd en planteringsjord blandning som innehåller fina slipat torv och vermikulit, eller en kommersiell blandning formulerade för utsäde start, i krukor inomhus. Håva upp 3 inches av jord i en utomhus säng så att marken bryts upp och det finns inga täta klungor om du är direkt sådd din annueller. Finare texturerat jordar hämma inte stjälkar och rötter som de dyker upp från frön under grobarhet. Tunga, klumpiga jordar kan också behålla för mycket fukt, som orsakar frön eller framväxande plantor att ruttna.

Fukten

Årliga fröna gror bäst när de har med en jämn mängd fukt. Vatten i jorden före eller omedelbart efter plantering. Försegla frön startade inomhus i en plastpåse för att behålla fukten i marken under hela grobarhet. Frekvent bevattning är nödvändigt utomhus att hålla utsäde säng fuktig och förhindra att de översta några inches av jord torkar ut, särskilt för frön planteras vid varmare väder. Dimma utsäde sängen med en lätt spray vatten i stället för att använda ett sprinklersystem eller slang eftersom dessa producerar en hård spray som kan tvätta bort de små fröna.

Temperatur och ljus

Den bästa temperaturen för årliga fröet grobarhet beror på om växtförädlarrätt, men de flesta frön kommer att gro när markens temperatur är mellan 65 och 75 grader Fahrenheit. Ettåriga växter som blommar tidigt på våren kan tolerera svalare jord temperaturer och några årliga grönsaker som paprika, kommer att gro vid högre temperaturer. Många ettåriga växter, såsom impatiens och petunior, också behöver ljus för att gro.. Allmänt, mindre utsäde desto troligare är det att kräva ljus, som dessa frön planteras vanligtvis på eller nära jordytan. Andra annueller, som zinnia, gror endast i mörker.

Grobarhet tid

Den tid det tar för ett frö att gro beror på om växtförädlarrätt och om utsädet får ljus, temperatur och fukt kraven för snabb och framgångsrik groning. De flesta årliga blomma sorter gror inom en till två veckor efter sådd. Några tar längre tid att gro, såsom pelargoner som kan ta upp till tre veckor att spira. Utsäde paket anger vanligen när man ska förvänta sig fröna att gro efter plantering.